stirile addsite logo

În 2022 Iustin Paraschiv și Carmistin au decis să treacă la instalarea de centrale fotovoltaice proprii!

Carmistin, Iustin Paraschiv

Carmistin, Iustin Paraschiv

Holdingul românesc Carmistin este 100% românesc și include în proporție de 90% lanțul de producție agrozootehnic, pornind de la faza de producere a cerealelor pe terenuri proprii, creșterea păsărilor și animalelor și până la vânzarea produselor finite din carne în magazinele proprii și în supermarketurile din întreaga țară.

Fiind unul dintre cei mai mari jucători autohtoni din domeniul agroindustrial, este normal ca și cerințele din punct de vedere al energiei electrice consumate în activitatea de producție să fie unele de proporții. Iar noianul de crize pe care antreprenorii din România le au de înfruntat și depășit în această perioadă (prețul crescut la energie, inflația tot mai accentuată, războiul din Ucraina) nu mai permite ca business-urile să se mai deruleze precum se întâmpla în perioada de dinaintea pandemiei de Covid-19.

S-a perfectat o colaborare între două nume cu rezonanță în economia românească: Carmistin și Simtel Team

Iustin Paraschiv, fondator Carmistin în anul 2000, a înțeles rapid acest lucru, fapt pentru care Axell Green Energy, parte din Grupul Carmistin a semnat în 2022 un contract de colaborare cu Simtel Team (BVB: SMTL), o companie românească prestigioasă de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Așa cum declara Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team, firma pe care o reprezintă deține toate resursele necesare pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să efectueze tranziția la energie verde prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice. 

Iată că marele concern Carmistin a avut curajul de a începe alături de Simtel Team planul de a-și obține autonomia energetică pentru 18 dintre unitățile sale mari consumatoare de curent electric.

Dacă ne referim la viitor, nu trebuie uitat nici că deja de pe acum pe ordinea de zi globală se află și crearea unei așa-zise “agriculturi 4.0” care urmează a fi bazată pe robotică, tehnologii digitale și telecomunicații. Iar această[ trecere presupune introducerea pe scară largă a unor tehnologii mari consumatoare de energie electrică.

Cele mai citite articole

Conform clasificării ONU, sectorul agricol actual se află în topul primelor 5 domenii ale economiei în ceea ce privește deteriorarea mediului. Printre principalele probleme la care pot duce activitățile agricole se numără eroziunea, epuizarea și poluarea solurilor, poluarea surselor de apă și a aerului. În plus, conform FAO, sectorul agricol este responsabil de aproximativ 20% din toate emisiile de gaze cu efect de seră din lume. 

Pe termen mediu și lung dezvoltarea durabilă poate conduce la faptul că energia verde devine cu adevărat mai ieftină și mai accesibilă pentru producătorii agricoli și companiile agroindustriale. Acest fapt va permite astfel ca să fie orientate mai multor fonduri către acele activități specifice din domeniu a căror extindere nu ar fi fost posibilă fără dezvoltarea activă a surselor regenerabile de energie.

Pe lângă utilizarea acestei energii produsă din surse regenerabile la alimentarea unor mijloace de transport, panourile solare pot fi folosite și ca sursă de energie pentru procesul de măcinarea cerealelor, deoarece eficiența panourilor este de până la șapte ori mai mare decât generarea de energie din biocombustibili.

Este acută nevoie de a se asigura autonomia energetică atât prin utilizarea panourilor fotovoltaice, cât și a dispozitivelor de ultimă generație destinate pentru stocarea energiei rezultate.

Carmistin va dobândi în viitorul apropiat o autonomie energetică din ce în ce mai mare

Centralele fotovoltaice care urmează a fi proiectate și construite de către firma românească Simtel Team în cadrul a 18 locații care aparțin Grupului Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, vor avea o putere instalată de 4,5 MWp, aproximativ 10.500 panouri fotovoltaice. În primul an de funcționare, energia produsă va fi de 5.400.000 KWh și va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu aproximativ 3.300 tone pe an.

Soluţiile oferite de Simtel Team sunt construite pe un know-how înalt și pe bazează pe o formare continuă a specialiștilor, alături de o experiență relevantă în domeniu. Din 2012 compania este unic partener oficial ABB în România și are echipe certificate și autorizate de ABB Italia, ABB Finlanda, SMA Germania.

Cu siguranță parteneriatul dintre Carmistin și Simtel Team se va dovedi unul profitabil pentru ambele părți.

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt cele mai frecvente probleme financiare și cum poți încerca să le eviți

Read Next

Sănătatea picioarelor și cum este influențată de încălțămintea pe care o porți

Most Popular