stirile addsite logo

Sănătatea picioarelor și cum este influențată de încălțămintea pe care o porți

Sănătatea picioarelor și cum este influențată de încălțămintea pe care o porți

Îți place să fii la modă, să porți pantofi eleganți, sandale sofisticate și cizme șic? Trebuie să iei în considerare și modul în care încălțămintea îți poate afecta sănătatea picioarelor, postura, mersul. Îți prezentăm în continuare cele mai importante aspecte de care să ții cont când alegi articole de încălțăminte pentru activități zilnice, evenimente speciale, vacanțe și călătorii.

Alege pantofi adecvați la structura osoasă a piciorului

Analizează cu atenție structura picioarelor, ca să observi din timp deformări ale oaselor, bătături, monturi, umflături de articulații, ligamente sau tendoane. Odată cu înaintarea în vârstă apar probleme de circulație sanguină, dureri de coloană, modificări ale tălpilor și degetelor din cauza unor activități zilnice: stat în picioare, poziție defectuoasă în lucrul la birou, purtare îndelungată a pantofilor cu toc.

În funcție de aceste particularități fizice și pe baza transformarilor observate, alege pantofii potriviți. Astfel eviți presiunea pe care o exercită încălțămintea incomodă și previi agravarea unor afecțiuni cronice. Acordă o atenție deosebită materialelor din care sunt realizate articolele de încălțăminte. Optează pentru texturi comode, naturale, ce asigură aerisirea picioarelor și îți permit să te miști în voie.

Consultă medicul pentru sfaturi despre încălțăminte 

Programează vizite regulate la ortopedie și podologie, ca să beneficiezi de evaluarea profesională a stării de sănătate a picioarelor tale. Solicită radiografii, diagnostic specializat, analize și tratamente de prevenție. Dacă deformezi pantofii pe care-i porți, îi uzezi neuniform pe marginea externă sau internă, simți disconfort la mers înseamnă că ai nevoie de recomandările medicului.

Cele mai citite articole

Pe baza observațiilor și sfaturilor de la specialiști vei putea alege încălțămintea potrivită pentru starea ta de sănătate. Vizita podologică trebuie să facă parte din programările anuale pe care le stabilești la diferite clinici medicale. 

Poartă pantofi potriviți pentru fiecare tip de activitate

Achiziționează încălțăminte de calitate, pentru confort și siguranță, în orice situație, în rate fără dobândă*. La birou poartă pantofi cu vârf rotunjit, ca să te simți confortabil și evită tocurile înalte, deoarece greutatea corporală se distribuie inegal. Preferă încălțăminte cu talpă ortopedică sau tocuri mici și păstrează piesele elegante pentru evenimente speciale.

Alege modele în trend, dar adaptează-le la caracteristicile picioarelor tale. Nu trebuie să faci compromisuri când alegi sandale, pantofi, botine sau cizme. Optează pentru calitate, mai ales că poți să cumperi fără dobândă* încălțăminte în rate de la Musette cu CardAvantaj, cardul tău de cumpărături ce-ți oferă multiple beneficii.

Selectează atent încălțămintea pe care o porți la serviciu, în oraș, la petreceri, când faci sport la sală, pleci în vacanță sau mergi la jogging prin parc. Mai mult decât articole la modă, pantofii tăi te ajută să menții sănătatea picioarelor și să te bucuri de o viață activă, la cel mai înalt nivel de confort.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Read Previous

În 2022 Iustin Paraschiv și Carmistin au decis să treacă la instalarea de centrale fotovoltaice proprii!

Read Next

Cinci lucruri la care să fii atent când cumperi lentile de contact

Most Popular