Ne apropiem cu pași repezi de sezonul cald, și în ciuda restricțiilor multe nunți vor avea loc, chiar și cum un număr limitat de invitați. Unul dintre cele mai importante lucruri din cea mai fericită zi a unui cuplu este rochia de mireasă. Rochia de mireasă este una dintre cele mai râvnite piese vestimentare, iar fetele visează la ea de mici. Astăzi îți voi spune povestea ei și de unde a apărut. Citește până la final și află frumoasa poveste a rochiei de prințesă.
Rochia de mireasă în Occident
După perioada Evului Mediu nunțile erau evenimente care reprezentau mai mult decât uniunea dintre două persoane, mai ales în cazul familiilor din înalta clasă social. În spatele unei nuni stăteau legături cu interes economic sau politic. Mireasa era reprezentata unei familii, iar din acest motive a trebuia să fie specială. Pentru că făceau parte din familii înstărite, miresele erau îmbrăcate cu o vestimentație ce avea culori aprinse, lucioase din materiale deosebite, precum mătasea, stofa sau pielea.
Miresele mai puțin norocoase care făceau parte din familii sărace și proveneau din clase sociale inferioare încercau pe cât de mult posibil să le copieze pe cele bogate.
Odată cu trecerea timpul, obiceiul de a îmbrăca mireasa cât mai fastuos, indiferent de condițiile economice ale familie a rămas prezent. Chiar și astăzi, rochia de mireasă poate fi extrem de scumpă și de opulentă.
Stilul rochiei de mireasă a fost redat de moda timpului. În epoca victoriană s-a hotărât ca rochia să fie lungă și amplă, iar rochiile scurte în față și cu trenă în spate a aparținut unui trend din anii 20. Tot la acea vreme a fost introdusă și pălăria de mireasă.
Dacă până atunci rochiile de mireasă aveau culori cât mai diferite, în secolul al XVI-lea, Maria Stuart a fost cea cea a purtat rochia de mireasă alba. Aceasta a devenit un trend din anul 1840, după căsătoria Reginei Victoria. Regina a fost un etalon pentru miresele din toată lumea și din toate timpurile, fiind și astăzi femei care adoptă stilul pe care Regina l-a avut în ziua nunții: o rochie alba din satin și dantelă.
Rochia de mireasă în Orient
În China, culoarea tradițională a rochiei de mireasă este roșul și simbolizeaza norocul. Cu toate acestea, în ultimii ani miresele orientale au preluat tradiția occidental, astfel că au adoptat modelul rochiei albe, însă în culori precum roșu sau auriu. În Japonia, miresele poarta trei vesminte în timpul nunții, incepand cu clasicul kimono alb
În India, culorile au fost alese după simbolistica lor. Astfel, roșul înseamnă noroc, iar verdele este culoare vieții și a fertilității.
Un lucru extrem de important este că buchetul miresei nu lipsește din nicio cultură. Asocierea nunții cu elementele florale este de la sine înțeles prin capacitatea florilor de a transmite mesaje și de a simboliza anumite lucruri. De la clasicul buchet de mireasă care era împodobit cu panglici și flori, astăzi miresele preferă trandafiri în cutie sau buchete din flori lungi, curgatoare.
Pe site-ul floraria Maison D’Or vei găsi suficiente modele de buchete de mireasă care să te inspire.