Motive pentru care mai multe persoane au ales lămpile bactericide cu lumina UV

Dacă până nu demult, investiţia într-o lampă bactericidă UV era văzută ca o achiziţie inutilă, acum, aceste produse sunt necesare în contextul pandemiei de Covid-19 şi în contextul în care oamenii pun din ce în ce mai mult accent pe sănătatea lor, pe aerul curat din încăperi şi pe siguranţă personală.

Radiaţiile UV sunt cele care declanşează reacţiile fotochimice şi care distrug bacteriile, elimină virusurile, mucegaiurile şi drojdiile. Cu o astfel de lampă se vor elimina 99% din spori, fungi şi bacterii, se vor dezinfecta şi reîmprospăta suprafeţe, se vor diminua mirosurile neplăcute şi se vor îndepărta afecţiunile transmisibile.

Întrebări şi răspunsuri despre lămpile UV bactericide

Cele mai citite articole

Pentru că sunt destul de recente pe piaţa din România, lămpile UV bactericide stârnesc o serie de reacţii, întrebări şi nelămuriri în rândul potenţialilor cumpărători. Astfel, cele mai frecvente întrebări despre lămpile UV bactericide sunt:

  • cu tub bactericid sau cu LED-uri? Lămpile UV pentru dezinfecţie cu tub bactericid sunt mai eficiente, mai rapide şi mai economice, fiind o variantă extraordinară de a dezactiva bacteriile, virusurile şi mucegaiurile, algele sau alte microorganisme. Pe de altă parte, lămpile UV cu LED au o durată de viaţă de 2 ori mai mare decât media;      
  • cu ochelari de protecţie pentru manevrare sau fără? Aceasta este o altă întrebare la care clienţii trebuie să afle răspunsul înainte de a face o asemenea investiţie. Echipamentul de protecție se folosește NUMAI în situația în care o persoană trebuie să fie în încăpere cât timp lampa funcționează. Lampa nu se mută când este în funcțiune. Dacă lampa este aprinsă, se recomandă să nu fie oameni sau animale în preajmă, plantele şi tablourile sau fotografiile  să fie scoase din încăperi sau acoperite;
  • reprezintă un pericol sau nu? Folosite în mod corespunzător, respectând instrucțiunile din manualul de utilizare, lămpile bactericide nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate.
  • ce avantaje are funcţia de ozon? Lămpile UV bactericide cu funcţie de ozon pot fi folosite doar pentru dezinfecția aerului dintr-o încăpere, nu și a suprafețelor. Marele dezavantaj al funcției de ozon este acela că ozonul irită tractul respirator, motiv pentru care, după dezinfecție, încăperea trebuie aerisită. Din cauza acestui fapt, există riscul ca aerul să fie recontaminat.
  • cum funcţionează de fapt? Lămpile UV bactericide au un principiu extrem de simplu de funcţionare. Lumina UV afectează materialul biologic şi nu produce reacții chimice, ci activează prin intermediul energiei de putere mare, livrată celulelor. Microorganismele nu sunt îndepărtate din mediul în care se găsesc, dar nu mai sunt dăunătoare. Ceea ce înseamnă că efectul este de  dezinfectant şi sterilizant.

Fără doar şi poate, lămpile UV bactericide reprezintă cea mai eficientă alegere pentru diferite spaţii de dimensiuni mici, medii şi chiar mari, dacă alegerea este făcută în mod corespunzător.

Cu o expertiză de 30 de ani în domeniu, compania BIOCOMP oferă o gamă completă de lămpi bactericide cu UV-C pentru dezinfecția eficientă a aerului, suprafețelor și obiectelor.

Cele mai citite articole

Read Previous

2 idei esențiale de cadouri pentru gameri înrăiți

Read Next

Istoria rochiei de mireasă

Most Popular