stirile addsite logo

La dentist în timpul sarcinii și alăptării? Da, cu ajutorul laserului dentar, la Life Dental Spa!

La dentist în timpul sarcinii și alăptării? Da, cu ajutorul laserului dentar, la Life Dental Spa!

Ești însărcinată și te confrunți cu afecțiuni dentare?

Sarcina este o perioadă de risc pentru sănătatea dentară a unei femei, deoarece aceasta are o tendință mai mare de a avea probleme la nivel dentar. Din păcate, în România, 1 din 3 femei însărcinate sunt afectate de gingivita de sarcină din cauza hormonilor care apar în perioada sarcinii. Creșterea progesteronului și a estrogenilor determină creșterea fluxului sanguin către gingii, facilitând roșeața și inflamația și sângerările ulterioare din timpul periajului.

Nu lăsa problemele dentare să îți afecteze cea mai frumoasă perioadă din viața ta: sarcina! Tratează-ți afecțiunile dentare cu ajutorul laserului dentar și bucură-te de marele eveniment din viața ta, nu aștepta ca problemele dentare să se agraveze!

Dacă gingivita nu este tratată la timp și în mod corespunzător, aceasta devine o oportunitate pentru bacteriile care se acumulează în zona gingiilor de a provoca parodontoză, o afecțiune care poate distruge sistemul osos și țesutul adiacent al cavității bucale. În plus, această boală parodontală este asociată cu un risc de travaliu precoce, iar bebelușul se poate naște subponderal. Trebuie remarcat, pe de altă parte, că o infecție a dinților sau a gurii care nu este tratată se poate răspândi în alte părți ale corpului și poate chiar să provoace un avort spontan.

Nu aștepta până după naștere! Tratează-ți problemele dentare acum, cu laserul dentar minim invaziv, pentru a evita posibilele complicații!

De asemenea, progresia bolilor parodontale (gingivita și parodontoza) poate provoca apariția granuloamelor piogene, niște chisturi care se formează pe gingii și care, pe lângă durere, pot face dificilă mestecarea, înghițirea și vorbirea. Acestea sunt chisturi benigne, dar îndepărtarea lor necesită tratament chirurgical.

Cele mai citite articole

Sarcina este o perioadă crucială în viața unei femei și menținerea unei bune sănătăți orale este direct legată de o stare generală bună de sănătate. Nu ezita să te tratezi, căci laserul dentar este complet sigur în perioada sarcinii!

De-a lungul anilor, laserul dentar a câștigat un rol special în clinicile stomatologice laser Life Dental Spa, având în vedere versatilitatea sa și aplicațiile terapeutice. Printre aplicațiile dovedite știintific ale laserului în stomatologia Life Dental Spa, intervențiile adresate femeilor însărcinate sau celor care alăptează sunt permise datorită tehnologiei ultramoderne a laserului dentar.

Life Dental Spa face viața mai ușoară femeilor însărcinate sau care alăptează și le ține departe de afecțiunile dentare!

Cum funcționează stomatologia cu laser a clinicilor Life Dental Spa? Laserul dentar este o tehnologie potrivită pentru toate vârstele și chiar pentru femeile însărcinate. Este considerat minim invaziv deoarece, în loc să taie țesuturile moi, le „evaporă”, face ca celulele să se deschidă și să se extindă fără a fi nevoie să se rupă, prevenind astfel sângerarea și recuperarea mai rapidă și nedureroasă. Fie că este vorba de leziuni carioase, de gingivită sau parodontoză, tratamentul se efectuează cu ajutorul laserului dentar. Tehnologia laser face ca tratamentele să fie mai confortabile și mai rapide pentru o femeie însărcinată sau pentru femeile care alăptează. 

Beneficiile tratamentelor laser pentru femeile însărcinate sau pentru cele care alăptează:

  • Lipsa durerii. Procesul de microablație prin care fasciculul laser curăță caria dentară nu provoacă nici un fel de stres asupra pulpei (nervului) dentare, motiv pentru care femeia însărcinată nu simte durere;
  • Lipsa necesității anesteziei. Avantajul major al laserului dentar este că nu necesită anestezie, întrucât substanțele anestezice pe bază de adrenalină sunt contraindicate în sarcina, căci pot avea consecințe asupra fătului, iar laserul dentar elimină acest risc.
  • Fără risc pentru mama și copil. Fasciculul laser se absoarbe în țesuturile dentare și nu poate ajunge la nivelul fătului.
  • Recuperare rapidă. Laserul dentar oferă efecte rapide, imediate și vizibile încă de la prima ședință, mai ales când vine vorba de tratamentul afecțiunilor gingivale.
  • Scurtarea timpului de lucru. Laserul dentar are marele avantaj de a oferi un timp mult mai rapid de lucru, motiv pentru care ședințele de tratament sunt mai scurte și mai ușor de suportat de pacienta însărcinată sau care alăptează. 
  • Efectul bactericid. Laserul dentar are efect bactericid și distruge bacteriile implicate în apariția și în dezvoltarea afecțiunilor dentare, scăzând semnificativ riscul complicațiilor și al recidivelor.

Vino la Life Dental Spa pentru a beneficia de ultima tehnologie laser și pentru a experimenta tratamente dentare fără durere: https://www.lifedentalspa.ro/contact-cabinet-stomatologic/

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce criterii de clasificare se aplică roboților industriali?

Read Next

4 idei pentru amenajarea cu stil a grădinii de vară

Most Popular