stirile addsite logo

4 idei pentru amenajarea cu stil a grădinii de vară

4 idei pentru amenajarea cu stil a grădinii de vară

Nu trebuie să aştepţi vara pentru a te bucura de momente de confort şi relaxare în propria curte. Cu o amenajare eficientă, de primăvara devreme şi până toamna târziu îţi vei muta reşedinţa de vară afară. În loc să te adăposteşti în zilele toride în bătaia aparatului de aer condiţionat din casă, urmează câţiva paşi pentru a-ţi construi propria oază în curte.

Îmbunătăţiri pentru foişor

Foişorul este locul în care te adăposteşti atunci când stai în curte. Indiferent din ce este construit, acoperişul te fereşte atât de razele soarelui, cât şi de precipitaţii. Cu cât îl construieşti mai temeinic şi din materiale de calitate, cu atât te vei bucura mai mult timp de investiţie. Fie că îl construieşti de la zero sau te afli în toiul unui proiect de renovare, tot timpul există idei noi, materiale mai eficiente şi elemente de decor pe care le poţi integra în imaginea de ansamblu a curţii tale. Dacă este din lemn şi nu este închis complet, anul acesta te poţi gândi ca omul gospodar deja la sezonul rece, când va trebui să-l protejezi de vremea rea. Aşadar, poţi alege să instalezi un paravan retractabil sau un sistem cu folie transparentă pentru terasă. Înlocuirea pardoselii cu pavele cu forme interesante schimbă radical aspectul curţii tale. Adăugarea de elemente noi de mobilier, textile sau obiecte decorative poate aduce, de asemenea, un plus de stil amenajării curţii.

Construieşte un focar

Pentru cei mai mulţi dintre noi, grădina de vară înseamnă livingul open space din afara casei. Aşadar, bucătăria şi camera de zi se mută, într-un fel sau altul, în grădină. Una dintre cele mai elegante amenajări are în centrul locului de şedere un cămin de foc. Îl poţi cumpăra deja confecţionat din fier forjat sau piatră naturală, însă la fel de bine îl poţi construi în regim Do-It-Yourself. Pentru mesele în familie sau împreună cu prietenii îl foloseşti drept grătar, în timp ce nopţile răcoroase de la începutul toamnei vă vor regăsi în jurul focului, construind noi amintiri.

Răcoreşte-te cu apă

Cele mai citite articole

Apa este soluţia naturală pentru a te răcori pe timp de vară. Amenajează-ţi condiţii de baie în propria curte şi nu te va interesa dacă vacanţa s-a încheiat prea devreme sau nici măcar nu a început. În funcţie de suprafaţa disponibilă, de zona în care este construită casa şi de bugetul de care dispui vei putea alege soluţia potrivită. Amenajarea unui duş în aer liber în curtea din spatele casei, alături de câteva şezlonguri, este varianta minimă. Pentru copii şi nu numai poţi instala o piscină de dimensiunea potrivită, gonflabilă sau de tip bazin aşezată pe pat de nisip. De jur împrejur poţi avea gazon, nisip, piatră naturală sau orice altă variantă de pardoseală de exterior potrivită mediilor umede şi alunecoase.  

Cinema la tine acasă

Serile de vară pot deveni prilejuri de a-ţi aduna familia şi prietenii la film în propria curte. Ideile de amenajare depind de tehnologia de care dispui. Un televizor de mari dimensiuni va avea nevoie de adăpost în caz de vreme rea şi de suport special cu roţi, pentru a fi transportat în zona de vizionare, cu tot cu cabluri de alimentare. Cel mai simplu obţii ecranul din grădină cu ajutorul unui videoproiector. Trebuie doar să amenajezi un suport alb de proiecţie, să-l aşezi în locul cel mai umbros din grădină şi să conectezi proiectorul la laptop sau alt dispozitiv. Pături, perne, şezlonguri, saltele, popcorn şi vizionare plăcută!

Amenajarea grădinii nu trebuie privită ca o cheltuială, ci ca o investiţie în utilitatea şi aspectul casei tale. Împreună cu familia şi ocazional cu prietenii veţi fi principalii beneficiari ai noului loc de confort şi relaxare în aer liber.

Cele mai citite articole

Read Previous

La dentist în timpul sarcinii și alăptării? Da, cu ajutorul laserului dentar, la Life Dental Spa!

Read Next

Cele mai inspirate accesorii pe care sa le porti de Revelion

Most Popular