stirile addsite logo

Mascara şi genele false – 8 greşeli pe care să le eviţi

Mascara este unul dintre produsele de make-up ce nu ar trebui să lipsească din nicio trusă de înfrumusețare, indiferent dacă vrei să abordezi un look simplu, feminin, sau elegant și avangardist pentru evenimentele speciale.

De foarte multe ori machiajul tău poate să nu iasă întocmai cum ți-ai dorit. Așadar, citește în continuare și află care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le-ai putea face când folosești mascara. Evită-le și întoarce toate privirile dintr-o încăpere datorită ochilor tăi frumoși și expresivi!

Folosești o singură mascara pentru mai multe rezultate

Atunci când folosești mascara îți dorești volum, alungire, definire, separare, hrănire și chiar efect de gene false. Este aproape imposibil ca o singură mascara să îndeplinească toate caracteristicile acestea. Make-up artiștii folosesc cel puțin două produse, poți alege din gama mascara de pe sephora.ro articolele potrivite pentru nevoile tale. Asigură-te că ai cel puțin o cremă waterproof pentru zilele umede și ploioase.

Folosești peria doar orizontal

Cea mai întâlnită tehnică de aplicat mascara este cea în „zig-zag”, ce oferă genelor volum și un efect de linie subțire de eyeliner. Totuși, dacă dorești mai multă expresivitate ochilor, atunci folosește peria pe verticală, pentru ca genele tale să fie mai lungi și foarte bine definite.

Îți curbezi genele după ce ai aplicat mascara

Este esențial ca înainte să aplici mascara, să îți separi și curbezi genele. În caz contrar, există posibilitatea ca machiajul să nu iasă așa cum ți-ai dorit sau, în cel mai rău caz, genele tale se vor putea rupe ușor.

Aplici mascara de mai multe ori

Este foarte important să ai o mascara de calitate, care să reziste pe întreaga durată a evenimentelor sau activităților la care participi. Însă dacă acest lucru nu este posibil, încearcă să nu aplici mascara de mai multe ori pe parcursul aceleiași zi fără a te demachia înainte. Surplusul de produs va oferi un aspect neplăcut machiajului, iar genele tale vor fi mai grele.

Nu îndepărtezi produsul de pe perie

Cele mai citite articole

Sigur ți s-a întâmplat cel puțin o dată să ai genele mult prea încărcate sau să te murdărești pe pleoape. Motivul principal pentru acestea este excesul de produs de pe perie. Dacă vei îndepărta surplusul, atunci machiajul tău se va bucura de gene frumoase și pline de volum!

Lași să intre aerul în tub

Dacă bagi peria de mai multe ori în tub, introduci și mai mult aer. Pentru a avea suficient produs, încearcă să răsucești peria direct în interiorul tubului. Acest lucru va întârzia uscarea soluției.

Alegi gene false dese și foarte voluminoase

Majoritatea femeilor își doresc să aibă ochii expresivi, mari și luminoși, însă dacă alegi o pereche de gene false voluminoase și dese, atunci nu te vei putea bucura de un machiaj natural, elegant și feminin. 

Din contră, genele false prea încărcate pot oferi machiajului tău un aspect negativ. Încearcă o pereche de extensii de gene din păr natural pe bandă sau aplicate fir cu fir sau smocuri, însă de dimensiune medie.

Folosești în exces genele false

Genele false oferă un surplus de eleganță și senzualitate machiajului, însă ele nu trebuie purtate în permanență. Pentru petrecerile alături de prieteni, la evenimentele speciale, la ședințele foto și video sunt binevenite, însă nu le folosi cotidian: la locul de muncă, la școală, în piață sau la plimbările prin parc.

Ochii sunt adesea foarte sensibili, așa că este indicat să păstrezi o rutină corespunzătoare de demachiere și de machiaj. Ai grijă să folosești produse de calitate, ce nu afectează ochii sau genele și întotdeauna asigură-te că acestea sunt în termen.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum îți asiguri stabilitatea financiară când lucrezi pe cont propriu

Read Next

Antalya cu copiii – locuri care îi vor încânta pe cei mai tineri

Most Popular