stirile addsite logo

Antalya cu copiii – locuri care îi vor încânta pe cei mai tineri

Pitoreasca Antalya, cu toată bogăția de monumente, plaje cu nisip și restaurante fermecătoare, este un oraș extrem de prietenos pentru familiile cu copii. În plus față de oferta bogată de animații hoteliere, renumita stațiune turcească oferă o mulțime de locuri care merită luate în considerare de cei mai tineri!

SANDLAND – ÎN ȚARA NISIPULUI

Dacă intenționezi să cauți oferte Antalya, asigură-te că data lor este între mai și decembrie. Atunci artiștii din întreaga lume vin în oraș, realizând sculpturi impresionante de nisip, care servesc apoi ca expoziții temporare a Muzeului Sculpturii de Nisip pentru următoarele luni . Mai mult de 10.000 de tone de nisip sunt folosite anual în Antalya , în cadrul „ Sandland “ eveniment, din care sunt realizate sculpturi gigantice, cu detalii atent rafinate – inclusiv Piramide egiptene sau statui Buddha. 

Sculptorii își desfășoară munca singuri sau în echipe de 2-3 persoane, timp de trei săptămâni. Lucrările create folosind doar apă și nisip cântăresc de obicei sute de tone și înălțime și lungime de mulți metri. Peste 150 de lucrări pot fi admirate la Muzeul de sculptură în nisip. În fiecare an, expoziția este însoțită de un subiect diferit.

Cele mai citite articole

Poți fi sigur că vederea uriașilor de nisip, inclusiv a eroilor preferați ai copiilor tăi , îi va uimi! După întuneric, sculpturile sunt iluminate, iar atmosfera fabuloasă este îmbunătățită suplimentar de muzica special selectată. 

Mai mult, cu ocazia expoziției, cei mai tineri pot participa și la ateliere de sculptură în nisip, precum și la vizitarea locului de joacă. Pentru toți cei interesați de subiectul sculpturii în nisip, turcii au pregătit și un spectacol cinematografic în zona expozițională, prezentând diferitele etape ale creării sculpturilor.

ACVARIUL ANTALYA – LUMEA SUBACVATICĂ

Acvariul Antalya este unul dintre locurile pe care copiii le adoră! Locul se mândrește cu unul dintre cele mai lungi tuneluri de acvariu din lume, de 131 de metri . Printre atracții, există și 40 de acvarii tematice, Lumea zăpezii și Muzeul de gheață , unde copiii se pot juca cu zăpadă adevărată (pentru noi sună destul de distractiv, dar pentru multe națiuni este o adevărată atracție!). Înainte de a intra în camera de zăpadă, fiecare vizitator primește un costum special. Pe lângă un număr mare de pești și rechini, poți admira și reptilele și amfibienii care locuiesc în terariu. 

MUZEUL JUCĂRIILOR DIN ANTALYA

În Muzeul jucăriilor (tur. Oyuncak Müzesi) se poate admira o bogată colecție de peste 3 mii jucării, atât cele mai vechi, din anii 1860, cât și cele moderne. O vizită în acest loc îi va încânta cu siguranță pe copii! Pe lângă admirarea nenumăratelor figuri și blocuri colorate, cei mai tineri au ocazia să facă fotografii cu monumente ale celor mai populare personaje de desene animate.

Cele mai citite articole

Read Previous

Mascara şi genele false – 8 greşeli pe care să le eviţi

Read Next

Cum alegi cel mai bun furnizor de internet?

Most Popular