stirile addsite logo

Cum alegi cel mai bun furnizor de internet?

Cum alegi cel mai bun furnizor de internet?

Fie că se foloseşte computerul de acasă pentru a viziona filme, pentru a verifica facebook-ul, a juca jocuri sau pentru a lucra – în toate aceste situaţii – oamenii îşi doresc că furnizorul de abonament tv si internet  să fie cel mai bun, cu cel mai rapid internet și, bineînțeles, cu preţul cel mai bun. 

Este bine de știut că, în general, nu există cea mai bună ofertă pentru internet. Există cea mai potrivită ofertă în funcţie de cerințe. Înainte de alegerea ofertei potrivite, este important să se ia în considerare următoarele sfaturi:

Găsirea furnizorilor de servicii internet existenţi în zonă

Cu cât furnizorul este mai aproape, cu atât mai bine. Aşadar, se va analiza oferta de la furnizorii care deservesc zona.

Nu se alege un furnizor, doar pentru că numele companiei este cunoscut!

Faptul că o companie cheltuie bani pentru publicitate nu înseamnă că serviciile sale sunt neapărat cele mai bune. Adesea, prețurile furnizorilor mai mici sunt identice cu cele ale celor mai mari, dar calitatea serviciilor este semnificativ mai mare. Motivul este că, pentru a supraviețui pe piață, investesc mult în construirea și întreținerea infrastructurii și oferă servicii excelente. Deci pot exista oferte foarte bune şi de la furnizori mai mici, cu o calitate garantată a serviciului oferit.

Alegerea vitezei în funcție de consum

Cele mai citite articole

Când se analizează ofertele, clientul trebuie să ştie, ce anume este mai important pentru el și de ce viteză are nevoie. Nu este nevoie de o viteză foarte mare dacă utilizează computerul numai pentru vizitele pe rețelele de socializare, citirea de știri și schimbul de corespondență cu fișiere mici. În acest caz, poate fi acceptată şi o viteză mai mică, iar taxa lunară va fi semnificativ mai mică.

Viteza nu este garantată!

Majoritatea ofertelor de internet oferite persoanelor fizice nu garantează viteza! Viteza specificată este viteza maximă ce poate fi atinsă în timp ce se utilizează serviciul. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că va fi așa tot timpul. În cele mai aglomerate ore va fi probabil mult mai mică. 

Definirea vitezei internetului: ce înseamnă viteza și care este cea mai bună viteză?

În majoritatea cazurilor, prețul și viteza internetului sunt principalii factori care influențează alegerea serviciului de internet.

Ce înseamnă viteză bună a internetului?

În cazurile în care se obține o viteză mai mare de 25 Mbps upload, aceasta este considerată bună. Dacă se utilizează această viteză, se vor putea efectua cu ușurință majoritatea activităților online, cum ar fi navigarea pe net, social media, descărcarea de muzică, streaming video HD.

Ce înseamnă internetul rapid?

Internetul cu viteză de 100 Mbps download sau mai mult, se poate defini la fel de rapid, deoarece oferă un transfer lin de mai mult trafic: utilizarea mai multor dispozitive de către mai mulți utilizatori, descărcare și încărcare de informații semnificativ mai rapide. Dacă trebuie definite  nivelurile pentru internet rapid, acestea vor arăta astfel: 100 Mbps, 200 Mbps, 250 Mbps, 300 Mbps, 400 Mbps, 500 Mbps, 1000 Mbps, 2000 Mbps.

Cele mai citite articole

Read Previous

Antalya cu copiii – locuri care îi vor încânta pe cei mai tineri

Read Next

5 motive pentru care ai nevoie de un notar

Most Popular