stirile addsite logo

Mobilierul de bucătărie – Cum să alegi mecanismele de deschidere potrivite

O bucătărie funcțională este o bucătărie al cărei echipament îți facilitează munca, oferă confort și siguranță. Atunci când proiectezi bucătăria de vis, merită să iei în considerare ce mecanisme de deschidere te vor ajuta în utilizarea de zi cu zi. În bucătăriile moderne, butoanele și mânerele au făcut loc sistemelor de deschidere fără atingere și electrice, ceea ce face ca mobilierul de bucătărie să arate senzațional. Cu toate acestea, dacă ești un susținător al mânerelor, merită să alegi fitinguri cu o strângere care să nu trosnească și să fie mult mai practice.

De ce este atât de important sistemul de deschidere corect?

Deschiderea clasică a dulapurilor devine, în mod treptat, un aspect ce ține de trecut. Cei mai mulți dintre oameni își doresc ca bucătăria să fie dotată cu un sistem de închidere silențios sau cu unul prin apăsare. Mecanismele moderne utilizate în mobilierul de bucătărie permit o aranjare confortabilă și inovatoare nu numai a bucătăriilor mari și spațioase, ci și a chicinetelor mici, folosind tot spațiul disponibil. Datorită acestor mecanisme, utilizarea fiecărei bucătării devine confortabilă, plăcută și, ceea ce este important, sigură.

Modalități de a deschide mobilierul din bucătărie

Producătorii oferă mecanisme moderne, care facilitează utilizarea bucătăriei, menținând folosirea la maximum a spațiului din interiorul acesteia și pentru a ușura, printre altele, aplicațiile sale. Există două soluții care se numără printre cele mai populare în ceea ce privește mobilierul de bucătărie:

  1. primul și cel mai frecvent ales este sistemul soft close, adică sistemul de îinchidere silențioasă. În ultima fază de închidere, cu aproximativ 3 cm înainte de închiderea completă, un mecanism special inhibă impulsul fronturilor și îl trage ușor, până la închiderea completă;
  2. al doilea sistem, la fel de popular, este așa-numitul push to open, în care doar apeși pe partea din față a dulapului pentru a-l deschide. Fitingurile cu acest mecanism pot fi achiziționate cu închidere silențioasă, datorită căreia ai două sisteme într-unul. 

Cele mai citite articole

Mecanismele de deschidere prin apăsare

Dacă îți plac interioarele echipate cu fronturi netede, merită să investești într-un sistem de deschidere prin apăsare. Acest mod de deschidere nu ține doar de estetică, ci și de siguranța utilizării. În bucătăriile foarte înguste și mici, instalarea butoanelor și mânerelor proeminente este asociată cu riscul de a le agăța. Un mecanism de deschidere prin apăsare de la oscardeko.ro este perfect pentru interioarele minimaliste cu fronturi mari și netede, lipsite de elemente care ar putea perturba estetica. Apăsarea ușoară a suprafeței frontale pentru deschidere va funcționa bine nu numai în bucătărie, ci și în birou sau sufragerie. Mecanismul este perfect chiar și într-un sertar foarte încărcat, pe care îl folosești pentru a depozita, de exemplu, farfurii sau produse alimentare.

Mecanismele de deschidere soft close

Închiderea silențioasă este un mecanism folosit la închiderea dulapurilor și sertarelor. Mecanismul din oțel inoxidabil din interior inhibă avântul sertarelor înainte de „punctul culminant”, astfel încât să se închidă silențios. Cu o mișcare moale, poți închide în mod discret partea din față.

Așadar, într-o bucătărie modernă, cel mai mare accent este pus – în primul rând – pe confort și estetică. Toate echipamentele ar trebui să faciliteze gătitul și deplasarea prin cameră. Prin urmare, cel mai bun sistem de deschidere a dulapului este cel care răspunde așteptărilor membrilor gospodăriei. Cel mai popular și convenabil este cel prin apăsare. Cu el, dulapurile de bucătărie pot fi deschise chiar și cu ajutorul unui genunchi. Această soluție permite gătitul curat și fără probleme, fără riscul de a păta fronturile. 

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să îți îngrijești pielea în funcție de caracteristicile ei

Read Next

Cum a schimbat pandemia desfășurarea unei înmormântări?

Most Popular