Pe măsură ce cazurile de Covid-19 se răspândesc în țară, un număr tot mai mare de companii de pompe funebre, dar și familiile defuncților, își schimbă modul în care se confruntă cu provocarea dură a morții unei persoane.
Serviciile funerare 2020, schimbări cerute de ordonanțele militare
Casele funerare serioase au fost deja instruite despre cum trebuie ca să procedeze pentru ca să prevină infecția cu Sars-Cov-2 și pun în aplicare protocoale stricte pentru gestionarea corpurilor infectate sau suspecte a fi infectate cu noul coronavirus.
Familiile acelora care mor din orice cauză, nu doar din pricina bolii infecțioase cunoscută sub denumirea de Covid-19, sunt rugate în pandemie ca să își comemoreze persoanele dragi în cadrul unor evenimente cât mai scurte cu putință, să schimbe sau chiar să amâne anumite etape tradiționale altădată pe parcursul unei înmormântări.
Marea majoritate a acestora procedează așa cum li se cere. Prevenția sanitară este mai importantă decât orice în aceste vremuri terifiante pe care le trăim. Cu atât mai mult cu cât încă nu se știe deocamdată cât timp rămâne virusul în țesutul uman mort, motiv pentru care nicio precauție nu este prea mare.
Pe măsură ce lucrătorii din firmele de profil se ocupă de tot mai multe persoane decedate infectate sau potențial infectate cu virusul Sars-Cov-2, serviciile funerare București se adaptează din mers și întăresc precauțiile obișnuite
Oficialii din domeniul sănătății obligă lucrătorii ce manipulează trupurile persoanelor care au murit recent din cauza noului coronavirus ca să poarte măști de protecție peste gură și nas, deoarece teoretic există posibilitatea ca respectivele corpuri să emane virusul atunci când sunt mișcate.
Muncitorii de la pompe funebre trebuie chiar să folosească saci dubli pentru a pune corpurile decedaților. Mai mult decât atât, se procedează inclusiv la dezinfectarea exteriorului acestor ambalaje din material plastic pentru cadavre.
Obiceiurile de înmormântare, schimbate de pandemie
Casele funerare interzic celor apropiați atingerea ori sărutarea trupurilor persoanelor care au murit din cauza noului coronavirus.
Cele mai citite articole
În alte țări (Spania, Italia, SUA) se constată chiar o creștere vizibilă a cererilor de difuzare virtuală a înmormântărilor propriu-zise, precum și a altor servicii funerare.
Abilitatea de a transmite online un serviciu funerar (spre exemplu posibilitatea de a veghea persoana decedată de la distanță, a devenit brusc în alte țări una dintre cele mai frecvente solicitări făcute firmelor de pompe funebre).
Mulți furnizori de servicii funerare limitează conform normelor în vigoare numărul membrilor familiei autorizați în sălile de așteptare și birouri sau discută cu rudele defunctului ce se ocupă de înmormântare folosind mai degrabă mijloacele de comunicare la distanță (telefon, internet). Aceste proceduri specifice pandemiei de Covid-19 înseamnă din nefericire și mai puțin sprijin moral pentru clienții în cauză, fapt care le agravează acestora durerea pierderii suferite.
O persoană dragă a decedat în perioada pandemiei? Apelează cu încredere la o casă funerară precum Servicii Funerare Dorobantu!
Câteva avantaje, oferite de firmele de pompe funebre, precum Servicii Funerare Dorobantu, sunt mai importante decât oricând în 2020, când varianta ca rudele să se ocupe de înmormântarea cuiva singure este practic imposibilă.
Asta pentru că servicii precum ar fi: organizarea unei înmormântări, respectarea tradițiilor, asigurarea transportului persoanei decedate, asigurarea pachetelor și organizarea parastasului, au suferit modificări radicale în ultimele luni, pentru a fi în armonie cu numeroasele ordonanțe militare date din martie până în prezent. Chiar și acum, în starea de alertă, unele dintre aceste proceduri se păstrează.
Oricum, trebuie spus că în linii generale serviciile funerare nu și-au schimbat conținutul, ci doar s-au adaptat noilor cerințe determinate de pandemia de Sars-COV-2, iar strânsa colaborare dintre reprezentanții firmelor de pompe funebre și clienți realizată acum în condiții de distanțare socială, s-a păstrat totuși datorită mijloacelor de comunicare la distanță (telefon, internet).
Cea mai mare problemă rămâne însă, orice s-ar spune, aceea că oamenii nu se mai pot susține reciproc așa cum și-ar fi dorit. Stresul emoțional suplimentar este foarte dificil de gestionat în pandemie. Și se întâmplă asta, din nefericire, pentru orice înmormântare, indiferent dacă persoana defunctă a murit sau nu din pricina infecției cu noul coronavirus Sars-Cov-2.
O soluție ar fi apelarea la consultanță psihologică pentru a gestiona mai ușor perioada de doliu. Cei îndurerați ar fi bine să apeleze la specialiștii în domeniu, pentru că așa evită să cadă în depresie și să țină departe de ei anxietatea.
Dar înainte de orice, a apela la o firmă de specialitate precum Servicii Funerare Dorobantu simplifică mult procesul complex al înmormântării cuiva în timpul pandemiei de Sars-Cov-2. Intră pe site-ul lor de prezentare pentru mai multe detalii!