stirile addsite logo

Pentru ce poate fi utilizată o tigaie basculantă?

Există tot felul de modele de tigăi basculante. Ele sunt din ce în ce mai utilizate în bucătăriile profesionale, deoarece sunt piese profesionale gastronomice foarte versatile, care pot îndeplini o varietate de sarcini și se pretează la tot felul de tehnici culinare. Plus că în ele se pot găti cantități mari de alimente într-o perioadă relativ scurtă. 

Tigăile basculante, perfecte pentru bucătăriile profesionale de dimensiuni medii și mari

Aceste utilaje gastronomice spectaculoase, care diferă radical de ceea ce înțelegem în mod obișnuit printr-o tigaie, sunt utilizate cel mai frecvent în unitățile HoReCa unde este nevoie de echipamente gastronomice de volum mare pentru a frige, fierbe sau prăji în ulei. 

Tigăile basculante sunt ideale pentru a găti în ele tot felul de alimente: de la ouă, paste, supe, tocănițe și sosuri. 

Cu toate acestea, tigaia cu înclinare este cel mai bine cunoscută în lumea HoReCa pentru capacitatea sa de a se frige în ea cantități mari de carne cu mai multă ușurință și eficiență, decât în alte echipamente de gătit. 

Tigăile oscilante pot fi achiziționate fie în forma tigăilor basculante de blat sau ca modele de poziționat pe podea.

Nevoile specifice ale unei bucătării profesionale în ceea ce privește utilizarea spațiului, creșterea producției per schimb de lucru, bugetul disponibil, iată acei factori ce vor determina care model de tigaie basculantă este cel mai potrivit pentru o unitate HoReCa sau alta. 

Tu de ce tigaie oscilantă ai nevoie în unitatea ta?

Modelele de blat pot avea o capacitate între 40 și 60 de litri, în timp ce capacitatea modelelor de podea pot varia de la 80 la 160 de litri sau chiar mai mult. 

Cele mai citite articole

Deci, dacă intenționezi să pui tigaia înclinabilă să lucreze foarte mult într-o bucătărie mare profesională, atunci un model de podea ar putea fi opțiunea ideală. 

Atât modelele de blat, cât și cele de podea, au manetă de înclinare manuală; totuși, la modelele de podea (la cele mai multe dintre ele) există și opțiunea unui dispozitiv electric de basculare.

Tigăile de înclinare de blat ocupă evident mai puțin spațiu decât modelele de podea. Dacă se optează pentru un model de pardoseală, există fie opțiunea de a avea o bază deschisă, care este cea mai populară, deoarece este mai ușor de curățat, sau o bază tip dulap, care oferă o estetică deosebită și funcționează mai eficient inclusă într-o linie de echipament de gătit (700, 900 etc.).

Ca mod de alimentare, există acum la distribuitori atât ​​modele de tigăi oscilante electrice, cât și modele de tigăi basculante care funcționează cu gaz. Producătorii acestor echipamente gastronomice profesionale reușesc astfel să acopere în cel mai înalt grad nevoile și situațiile particulare ale clienților. 

Fie că se alege un model de tigaie oscilantă electrică sau cu gaz, oricare dintre ele sunt la fel de versatile și utile într-o bucătărie profesională.

Cu toate acestea, dacă ai nevoie de ajutor pentru a decide care este cel mai potrivit echipament HoReCa de acest fel pentru unitatea ta, poți să iei legătura cu specialiștii de la TC Romania Crown Cool pentru detalii.

Accesorii pentru o tigaie basculantă

Seturi de inserare pentru aburire. Aceste seturi de inserții permit ca o tigaie înclinabilă să poată fi folosită cu ușurință pentru gătit la aburi. Dimensiunile inserțiilor variază și trebuie să fie achiziționate în funcție de dimensiunea tigăii înclinabile respective.

Role. Dacă se achiziționează modelul de tigaie oscilantă pentru podea, se pot adăuga și role pentru a permite echipamentului HoReCa înclinabil respectiv să fie mai ușor mobil. Această mobilitate va permite tigăii de înclinare să fie utilizată la evenimente speciale sau să fie pur și simplu un produs versatil mai ușor de curățat, deoarece poate fi deplasat la nevoie.

Te-ai gândit că a sosit vremea să-ți dotezi și tu unitatea cu o tigaie basculantă de ultimă generație? Intră pe tcromania.com și alege modelul care îți place de acolo!

Cele mai citite articole

Read Previous

Servicii funerare – locuri de veci

Read Next

Munca de acasa – care sunt principalele avantaje si dezavantaje

Most Popular