stirile addsite logo

Pleci în concediu cu maşina? 4 lucruri care să nu-ţi lipsească din bagaj

Concediile împreună cu familia îţi oferă prilejul unor noi amintiri de neuitat. Dacă vrei să călătoreşti având deplină libertate de mişcare şi să vizitezi obiective turistice după propriul program, fără a depinde de un mijloc de transport în comun, soluţia este să pleci în concediu cu maşina personală. Efortul de a conduce este considerabil, însă experienţa merită din plin. Iată câteva lucruri care îţi vor face călătoria mai plăcută, cu condiţia să nu le uiţi acasă.

Telefon şi încărcător

Înainte de inventarea telefonului mobil inteligent şi de dezvoltarea a milioane de aplicaţii menite să ne facă viaţa mai uşoară, fiecare drum mai lung presupunea o geantă de lucruri necesare. Lanterna, aparatul foto, camera video, hărţile, aparatul GPS, agenda cu rezervări, casetele audio, CD-urile sunt doar câteva exemple banale de dispozitive sau obiecte pe care în prezent le ai integrate în acelaşi dispozitiv numit smartphone. Pentru a avea acces la toate aceste funcţii ai nevoie în primul rând de baterie la telefon. Aşadar, nu uita să pui în bagaj încărcătorul de priză şi cablul de conectare la priza de 12V a maşinii. Verifică înainte de plecare dacă ai toate aplicaţiile de care vei avea nevoie la drum şi descarcă-le pe cele care îţi lipsesc.

Obiecte de prim ajutor

Pe lângă trusa auto a maşinii, care trebuie să fie în termen de valabilitate şi echipată complet, pentru orice drum lung este bine să iei în calcul anumite neplăceri. Răul de mişcare este o problemă reală pe care o poţi trata fie cu medicamentele sau suplimentele alimentare potrivite, fie cu dispozitive auxiliare pentru copii. Tot în cazul copiilor, dar nu numai, există riscul unor căderi accidentale, nu grave, dar care necesită măcar un analgezic sau aplicarea unui spray pentru atenuarea durerii. Indiferent de sezon, dacă soarele străluceşte, razele ultraviolete sunt dăunătoare pentru sănătate, aşadar aplică un strat de cremă protectoare pe pielea aflată la vedere. Nu uita să pui în bagaj sprayuri sau loţiuni împotriva ţânţarilor, căpuşelor şi altor insecte.

Apă şi gustări

Cele mai citite articole

Hidratarea este esenţială atunci când pleci la drum. Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, alege în primul rând apa îmbuteliată în sticle mici, uşor de băut în timpul deplasării cu maşina. Orice altă băutură poate provoca o senzaţie acută de sete şi chiar probleme digestive. În privinţa hranei, alege gustări uşoare între mese, spre exemplu chipsuri Viva care pot fi consumate uşor şi au un aport nutritiv suficient. Astfel vei evita să auzi expresii de tip „mi-e foame” în condiţiile în care ştii că mai sunt câteva ore şi sute de kilometri până la restaurantul unde v-aţi propus să mâncaţi.

Jocuri pentru copii

De cele mai multe ori alegem să călătorim cu maşina pentru a-i ajuta pe cei mici să descopere locuri noi. Pe cât este de nobilă această idee, pe atât este de dificil de împlinit, în special din cauza lipsei de răbdare. Pe măsură ce timpul trece, apare plictiseala, urmată de iritare şi nervozitate, ultima împărţită egal între părinţi şi copii. Pentru a preveni această stare trebuie să te înarmezi cu instrumentele potrivite în bagaj. Există o mulţime de jocuri potrivite pentru drumul cu maşina, majoritatea cu suport magnetic, care nu se împrăştie din cauza mişcării. La fel de utile sunt cărţile, cu menţiunea că lectura în mers le poate provoca o senzaţie de ameţeală.

Dacă pleci în concediu cu maşina trebuie să te asiguri că nu doar vehiculul, ci şi pasagerii sunt pregătiţi de drum. Pe lângă revizia tehnică şi documentele la zi ale automobilului, ia în calcul siguranţa, confortul şi relaxarea şoferului şi a celor care îl însoţesc în vacanţă.

Cele mai citite articole

Read Previous

Mom jeans, pantaloni nu numai pentru mămici. În ce stiluri arată cel mai bine?

Read Next

Cum să îți accesorizezi rochia de seară: 3 genți plic potrivite pentru tine

Most Popular