stirile addsite logo

Sfaturi utile pentru reducerea facturilor de gaze naturale în anul 2023

O utilizare responsabilă a gazului presupune o anumită conduită, care să creeze premisele pentru obținerea unor facturi lunare mai mici. În acest context, monitorizarea consumului de gaze și abordarea unor obiceiuri corecte sunt pași importanți pe care îi pot face clienții casnici în vederea atingerii obiectivelor de optimizare a consumului.

 Însă, înainte de a trece la acțiuni propriu-zise, este important să: 

  • Identifici nevoile de consum ale familiei – dacă ai în vedere acest aspect, cu siguranță poți controla mai eficient costurile cu gazele naturale. 
  • Analizezi cu atenție spațiul pe care îl ai la dispoziție în locuință – ia în calcul specificațiile tehnice pe care le prezintă aceasta și acordă importanță fiecărui detaliu. Poate există încăperi care nu au nevoie de o încălzire constantă sau de o izolare corespunzătoare.
  • Te informezi cu privire la evoluția prețurilor la gaze naturale – Fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă pe piață. Află care este pret m3 gaz 2023 și studiază ofertele puse la dispoziție de furnizorii de gaze naturale. Este posibil să identifici o ofertă care se aliniază perfect nevoilor tale de consum.

Cum poți reduce factura de gaze în anul 2023? 

Cele mai citite articole

Te întrebi care sunt cele mai recomandate acțiuni de reducere a valorii facturii de gaze în 2023? Începerea anului a venit la pachet cu numeroase schimbări în peisajul economic, aspect ce a generat o mai mare atenție acordată de clienții casnici aspectelor legate de întreținere. Tocmai de aceea, ar trebui să iei în calcul următoarele sfaturi de optimizare a consumului de gaze naturale:

  • Instalează un termostat și setează-l să funcționeze la o temperatură mai scăzută – de exemplu, 20-21 de grade iarna;
  • Prioritizează aspectul legat de izolarea termică (izolarea termica a locuinței contribuie la păstrarea unei temperaturi optime la interior și la reducerea necesității de gaze naturale pentru încălzire);
  • Asigură-te că realizezi mentenanța periodică a centralei termice cu personal autorizat;
  • Apelează la surse alternative de încălzire a apei. Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, folosește panouri solare sau un boiler cu recuperare de căldură. 

Vrei să marchezi anul 2023 cu acțiuni responsabile din punct de vedere al consumului de gaze naturale? O asemenea inițiativă nu-i deloc una dificilă, mai ales dacă ții cont de nevoile tale de consum și alegi o ofertă aliniată acestora.

În sprijinul consumatorilor de energie și gaze naturale este și CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, care pune la dispoziția acestora numeroase produse de energie electrică și gaze naturale, în acord cu nevoile lor actuale. În plus, pe www.cezinfo.ro, aceștia au acces la o varietate de informații cu privire la piața de gaze naturale și sfaturi pentru optimizarea consumului de gaz.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum alegi o boxă pentru depozitarea bunurilor?

Read Next

Descoperă avantajele achiziționării de autobuze second hand pentru afacerea ta

Most Popular