stirile addsite logo

Ten curat – acnee eliminata

acne

Ingrijirea pielii este esentiala pentru sanatatea noastra, dar si pentru a avea un aspect curat, frumos, asa ca ai mare grija cu porii deschisi si cu greselile pe care le faci, care duc la aparitia acneei.

Ce trebuie sa faci pentru a evita aparitia ei si pentru a avea un ten frumos si curat?

Femeile care au tenul gras, pielea uleioasa, stiu foarte bine cat de greu este sa tratezi si sa intretii un astfel de ten, fara a te lovi de insuportabila acnee.
Pielea trebuie curatata in profunzime si lasata sa “respire”, fara sa o imbacsim cu fel de fel de creme sau lotiuni.

Cand porii sunt deschisi, riscul sa ne apara pe fata diverse inflamatii sau cosulete, este destul de mare. Daca ne uitam la microscop, putem observa cum in acei pori se strange grasime, urme de machiaj, transpiratie sau sebuum.
Asadar, curatarea in profunzime este una dintre principalele metode de a ne ingriji tenul.

Cele mai citite articole

Foloseste un gel de fata, cu particule de scrub, pe care sa il folosesti de doua, maxim 3 ori pe saptamana. Aceste produse reduc cantitatea de sebuum, regenereaza celulele moarte si curata toate impuritatile de la nivelul tenului, dar si in profunzime.
Folosirea lui in mod abuziv iti poate irita sau exfolia pielea prea mult.

Mastile de fata sunt si ele foarte bune si recomandate, deoarece au un efect purificator, calmant si hidratant, lasand pielea curata si cu un aspect “proaspat”, fresh.

Dupa curatarea in profunzime a porilor, este necesar sa “ii inchidem” pentru a evita inflamarea lor sau aparitia acneei.
Pentru asta poti folosi lotiuni tonice pe baza de extract de trandafir sau musetele, pentru tenul sensibil , pe baza de ceai verde sau alor vera, potrivite persoanelor care au probleme cu acneea.

Apa termala este si ea o solutie buna cu care ne putem purifica tenul si il putem curata in profunzime. Ea este potrivita oricarui tip de de ten, in mod special celui sensibil, deoarece nu contine alcool sau parfum.

Daca alegi sa mergi la un salon, poti apela la un peeling, care nu este recomandat sa-l faci decat o data pe an. In urma lui pielea devine mai fina, mai tanara si mai tonifiata.

Cele mai citite articole

Read Previous

Calcivid Citrat, un complex de calciu care nu afectează funcționarea normală a rinichilor

Read Next

Ce tinuta adoptam atunci cand mergem la sala?

Most Popular