stirile addsite logo

Tinerețe fără bătrânețe și piele fără riduri: 4 ingrediente cosmetice care combat îmbătrânirea tenului

Să ai un ten lipsit de riduri pentru cât mai mult timp este visul oricărei femei din secolul al XXI-lea. Sau, cel puțin, unul dintre ele. Din fericire, să amâni îmbătrânirea nu mai este atât de complicat ca în trecut. Industria cosmetică a avansat și anumite ingrediente au revoluționat piața, deoarece au puterea dovedită că pot combate semnele îmbătrânirii.

Astăzi, cele mai multe dintre femeile care locuiesc în mediul urban și sunt preocupate de îngrijirea tenului folosesc un serum, o cremă hidratantă și cunosc imporanța demachierii. Însă, care sunt ingredientele care promit efecte vizibile în ceea ce privește prevenția îmbătrânirii pielii? Descoperă mai jos:

Retinolul

Retinolul, o molecula derivată din vitamina A, rămâne ingredientul cel mai lăudat și apreciat în industria cosmetică. El ajută la refacerea colagenului din epidermă și îmbunătățește nuanța neuniformă a pielii. Cu alte cuvinte, stimulează refacerea celulară, ceea ce înseamnă că pielea ta va fi într-un proces constant de regenerare. Dacă folosești în fiecare seară un serum cu retinol, vei observa că, după câteva săptămâni, pielea ta devine mai fină, mai luminoasă, iar ridurile sunt diminuate vizibil. În paralel, poți apela la cremele sau maștile cu retinol, care sprijină acest proces de regenerare.

Peptidele

Peptidele sunt un alt ingredient minune, care este din ce în ce mai apreciat în industria frumuseții. Din punctul de vedere al componenței lor, ele sunt lanțuri de aminoacizi care ajută la formarea unor proteine precum colagenul. Iar, așa cum știi deja, colagenul este cel care menține pielea fermă si tânără. Deoarece producția de colagen scade pe măsură ce înaintăm în vârstă, este indicat să ajutăm pielea din exterior, dacă ne dorim un ten neted. Astfel, pentru a beneficia de efectele sale, aplică în fiecare seară un serum cu peptide, iar ridurile vor fi estompate treptat și pielea ta va deveni mai fermă și mai elastică.

Acidul hialuronic

Cele mai citite articole

Acidul hialuronic, un ingredient întâlnit în majoritatea cremelor de hidratare, este o moleculă alcatuită din zaharuri și aflată în țesutul conjunctiv al organismului. El are rolul de a menține hidratarea la nivelul pielii, cât și de a stimula producția de colagen. Dacă îl utilizezi sub formă de serum, înaintea cremei, vei observa că pielea ta capătă elasticitate și se menține hidratată timp îndelungat. De asemenea, dacă ai pielea uscată, atunci acidul hialuronic este un ingredient care nu trebuie să îți lipsească deloc din rutina de îngrijire.

Vitamina C

Expunerea la soare timp îndelungat este calea cea mai sigură spre îmbătrânirea prematură. Însă, cremele cu protectie solara, utilizate împreună cu vitamina C, ne protejează pielea de riduri, de pierderea fermității și de petele pigmentare. Vitamina C este un antioxidant puternic care, dincolo de protecția pe care o oferă pielii la expunerea la soare, susține formarea colagenului și ne ajută să prevenim petele pigmentare. Din aceste motive, este bine să aplici un serum cu vitamina C în fiecare dimineață, pe pielea curată, și vei fi protejată întreaga zi.

Dincolo de toate aceste ingrediente minune anti-îmbătrânire, este recomandat să folosești zilnic crema cu protecție solară, să îți stabilești o rutină de îngrijire pe care sa o respecți cu strictețe și să acorzi atenție alimentației și mișcării. Astfel, nu numai că pielea ta va rămâne tânără pentru mult timp, ci și tu te vei simți energică și sănătoasă.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum selectezi corect ingredientele pentru paste cu pui delicioase?

Read Next

5 mituri despre sinuzită

Most Popular