Ca șofer nou, este firesc să fii entuziasmat și dornic să te urci la volan cât mai mult posibil. Din păcate, asta se poate traduce și într-o concentrare aproape obsesivă asupra obținerii permisului și a conducerii mai des. La urma urmei, vrei să te familiarizezi cu drumul și să fii suficient de sigur la volan pentru a te bucura de timpul tău acolo. Problema este că încercarea de a conduce mai des nu numai că duce la frustrare, ci și îngreunează lucrurile mai degrabă decât să le ușureze pentru șoferii noi. Drept urmare, sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont ca șofer începător, astfel încât nu numai să reducă frustrarea, ci și să eviți nemulțumirea și, din neatenție, să faci lucrurile mai dificile pentru tine pe termen lung.
Iată 4 lucruri de care să ții cont ca șofer începător:
Cunoaște-ți mașina
Chiar dacă ești la început, ar trebui să ai o înțelegere fundamentală a pieselor mașinii tale. Trebuie să fii conștient de modul în care aceasta răspunde la diferite mișcări. Este benefic să ai o înțelegere de bază atât a caracteristicilor mașinii tale, cât și a pieselor auto, deoarece nu știi când vei avea nevoie să știi sau dacă se strică o piesă, vei știi cu ușurință care este. Nu uita să îți întreții în mod regulat vehiculul la un service auto profesionist. Nu numai că trebuie verificată presiunea anvelopelor, ci și starea lor generală. Verifică nivelul lichidului și al uleiului.
Ai grijă la volan
Folosirea telefonului mobil în timpul condusului nu este benefică deoarece poate fi un factor perturbator iar neutilizarea centurii de siguranță este interzisă de lege. Dacă vrei să eviți cât poți de mult situațiile incomode, trebuie să te supui acestor două linii directoare, chiar dacă te consideri un șofer genial și nu există pericol de accident. Dacă telefonul îți sună în timp ce conduci, cel mai bine este să oprești pe partea dreaptă a drumului, să te ocupi de problemă și apoi să continui. Astfel, nu te pui pe tine sau pe cei din jurul tău în pericol.
Fă revizia tehnică periodic
Cele mai citite articole
Pentru a preveni o avarie în mijlocul unei intersecții sau în mijlocul traficului, se recomandă să verifici frecvent mașina. Rezolvarea fiecărei probleme pe măsură ce apare este mai puțin stresantă decât repararea mașinii după o deteriorare semnificativă. Găsește un profesionist de încredere în zona ta și vizitează-l o dată la câteva luni sau ori de câte ori simți nevoia să efectuezi o inspecție tehnică a întregii mașini.
Fă-ți asigurare RCA
Accidentele se pot întâmpla atât din cauza neglijenței tale, cât și a celorlalți șoferi, care pot fi, de asemenea, neglijenți pe drum. Nu doar că este obligatorie dar o asigurare RCA ajută la eliminarea daunelor parțiale sau complete, furtului sau vandalismului vehiculului, deoarece asigurătorul se va ocupa de aceste lucruri în cazul în care treci prin ele. Prin urmare, asigură-ți mașina cât mai curând posibil dacă vrei să conduci fără griji. Dacă ești curios cât costă și nu vrei să îți faci asigurare pentru o perioadă îndelungată de timp la un asigurator pe care nu îl cunoști, calculează prețul unei asigurări auto pe 6 luni de la Asigurăricontactless.ro direct pe site.
În concluzie, este important să iei în calcul sfaturile de mai sus pentru a fi un șofer bun atât pentru tine, cât și pentru cei din jur!
Sursă foto: unsplash.com