stirile addsite logo

Top 5 unelte electrice esențiale pentru proiectele de bricolaj

Nu trebuie să fii neapărat meșter profesionist ca să-ți placă proiectele de bricolaj. Cu puțină răbdare și doar câteva încercări eșuate poți învăța să-ți pui singur parchetul, să-ți montezi o poartă, sau să faci alte lucruri care să implice remodelarea casei. 

Dacă vrei să te pui pe treabă, află totuși că fără unelte nu prea ai cum să faci aceste lucruri. 

Așadar, uneltele electrice esențiale pentru proiectele de bricolaj includ:

1. Mașină de găurit și înșurubat, fără fir/cu acumulator

Aceasta este una dintre cele mai utilizate unelte electrice. Ea poate fi folosită pentru o multitudine de proiecte, de la a prinde un tablou pe perete, până la montarea unor rafturi, construirea unui mic foișor sau loc de joacă pentru copii. Cu un o mașină de găurit fără fir, un set de burghie și un acumulator litiu-ion poți face foarte multe lucruri în propria casă chiar dacă nu ești profesionist. 

2. Fierăstrău pendular

Acesta poate fi necesar pentru tăieturile precise în unghi pentru proiectele obișnuite de bricolaj, cum ar fi crearea de rame pentru fotografii. Unele modele sunt ceva mai avansate și pot realiza și tăieturi mai complicate. Dimensiunea uneltei depinde, evident, de ce vă propuneți să faceți și cât de mari sunt materialele pe care doriți să le tăiați.

Cele mai citite articole

3. Polizor unghiular

Polizorul unghiular este o unealtă rotativă de mână care dispune de un cap cu un disc abraziv atașat, și care este de obicei folosit pentru tăierea, șlefuirea, și lustruirea materialelor. Alegerea unui polizor unghiular potrivit se realizează în funcție de cerințe sau scopul pentru care este achiziționat. Dimensiunile  disponibile pot varia de la mic la mare (115, 125, 230 mm) iar alegerea se face în funcție de cât de mari vor fi piesele pentru tăiat. Poți alege unul dintre polizoarele unghiulare de la Bricolaj. În funcție de tipul de disc, polizoarele unghiulare pot fi utilizate pentru tăierea diferitelor materiale cum sunt oțelul inoxidabil, piatra, metalul sau betonul. 

4. Pistol de cuie și capse

De la recondiționarea pieselor de mobilier și până la construirea unui acoperiș, un pistol de cuie este esențial. Acesta este extrem de util, ușurează munca și grăbește procesul de finalizare a proiectului. De asemenea și un pistol de capse poate fi folosit în tapițarea și retapițarea pieselor de mobilier cum sunt canapelele sau scaunele. Astfel, dacă te-ai plictisit de o anumită culoare, nu este nevoie să schimbi mobilierul, este suficient să schimbi tapițeria. 

5. Șlefuitor orbital

Această unealtă de șlefuit poate fi utilizată în aproape orice proiect de recondiționare. Uși, piese de mobilier sau cadre de lemn, toate pot fi refăcute cu ajutorul unui șlefuitor orbital. Șlefuirea manuală poate dura mult mai mult și, evident, nu este nici la fel de eficientă. Mai mult, mașinile de șlefuit nu lasă urme sau zgârieturi, ca în cazul unui șlefuit manual. Acestea sunt prevăzute cu discuri de șmirghel atașate cu velcro, ceea ce face simplă înlocuirea lor.

Odată ce începi să prinzi gustul proiectelor de bricolaj, îți poți da seama că ai nevoie și de o pompă de vopsit, și de un rotopercutor, și de un fierăstrău alternativ, și multe altele. Uneltele electrice se achiziționează în timp, iar dacă acestea sunt de calitate, pot fi utilizate pentru câțiva ani buni. 

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai potrivite tipuri de incaltari pentru modelele de videochat

Read Next

Hrana umedă sau uscată: cum alegi corect?

Most Popular