stirile addsite logo

Urmează să amenajezi baia? Iată câteva informații despre obiectele și accesoriile necesare

Este normal să te simți confuz atunci când vine vorba de alegerea obiectelor potrivite pentru baie, mai ales dacă plănuiești pentru prima dată amenajarea acesteia. Să recunoaștem, dacă nu ești specialist în proiecte de design interior, poate fi destul de complicat să cunoști toate tipurile de obiecte și accesorii pentru baie. De asemenea, există o mulțime de decizii care trebuie luate în timp ce amenajezi baia. Știm că sună puțin copleșitor, tocmai de aceea suntem aici pentru a te ghida în acest proces.

Obiecte pentru baie: 

Obiectele fixe se referă la acele elemente permanente, care sunt instalate sau cablate și care, odată integrate, nu pot fi schimbate fără un efort major. De exemplu, nu vei putea schimba cu ușurință poziția corpurilor de iluminat fără lucrări de renovare. Printre exemplele de obiecte care se montează doar după planul de instalații sanitare se numără căzile, lavoarele, cabinele de duș, vasele WC sau bideurile.

Lavoarul

Aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a alege lavoarul ideal pentru baia ta sunt: materialul, finisajul, dimensiunea, forma și modul în care va fi montat. Există o mulțime de modele care pot îndeplini toate cerințele tale. Este important să alegi acel model care va rezista trecerii timpului atât din punct de vedere funcțional, cât și al designului.

Bateria de lavoar

Știm că un lavoar este incomplet fără o baterie pe măsură. Chiar dacă ai la dispoziție un număr mare de opțiuni, alegerea bateriei de lavoar devine complexă deoarece ține atât de caracterul practic, cât și de stil. Este important să se afle în armonie cu lavoarul ales pentru a păstra un aspect general unitar. Astfel, unui lavoar simplu pe mobilier sau încastrat i se potrivește o baterie joasă, iar unui lavoar înalt tip bol i se potrivește o baterie cu montaj pe blat sau un model încastrat în perete.

Cada

O cadă va adăuga întotdeauna o doză de lux încăperii. Dacă vorbim despre un model freestanding, acesta poate servi, de asemenea, ca punct focal al băii tale. Dacă există și copii în familia ta sau ești în căutarea unei modalități optime de relaxare, o cadă este o investiție inteligentă. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi cada:

– aceasta trebuie să fie fabricată din materiale de înaltă calitate, astfel încât să fie rezistentă în timp

Cele mai citite articole

– este important să cunoști locul unde va fi amplasată pentru a alege forma cea mai potrivită

Accesoriile pentru baie

Accesoriile pentru baie sunt acele elemente pe care le vei adăuga în completarea obiectelor permanente și care sunt mai ușor de îndepărtat sau de înlocuit. Printre exemple se numără oglinzile, obiectele de depozitare sau suporturile. 

Polițele pentru duș, dozatoarele de săpun, suporturile pentru role de hârtie igienică și suporturile pentru prosoape fac parte din categoria accesoriilor mici pentru baie.

Ține cont de designul pe care ți-l dorești în baie și adaugă accesorii într-un mod care să îți completeze viziunea. Poți opta pentru accesorii minimaliste și simple, în culori uni, pentru un aspect modern. Pentru un stil tradițional, optează pentru accesorii cu design mai elaborat.

Oglinzile reprezintă accesoriul fără de care băile nu ar fi incomplete. Atunci când alegi oglinda baie, ține cont de designul și stilul băii tale. O oglindă fără ramă, cu margini drepte, oferă un aspect și o senzație contemporană. Alternativ, o oglindă rotunjită, având o ramă sofisticată, va oferi băii tale un aspect vintage.

Ideal Standard Conca Oglinda cu iluminare LED – GQS German Quality

Acum că ești familiarizat cu diferitele accesorii și dotări pe care le poți alege pentru baia ta, poți arunca o privire pe germanquality.ro și alege obiectele care te vor ajuta să creezi baia la care ai visat. 

Cele mai citite articole

Read Previous

7 lucruri de care să ții cont dacă te epilezi acasă

Read Next

3 sfaturi pentru a alege o vodka de calitate

Most Popular