stirile addsite logo

Videochat de acasă sau din studio? Avantaje și dezavantaje pentru fiecare opțiune

În momentul în care te decizi să începi activitatea de videochat te vei confrunta cu o serie de alegeri. Poate cea mai importantă dintre ele va fi cea în cazul căreia trebuie să te decizi de unde mai exact vei face videochat. Practic, ai doar două opțiuni: fie lucrezi de acasă pe cont propriu, fie începi colaborarea cu un studio de videochat, de preferință cât mai profesionist. 

Cel mai probabil îți surâde ideea de a lucra din confortul locuinței, deci pe loc te gândești să faci videochat la tine acasă.  Noi susținem totuși că nu e momentul potrivit să iei o decizie pripită. Află care sunt avantajele și dezavantajele asociate fiecărei opțiuni și ia o decizie în cunoștință de cauză. 

Avantaje și dezavantaje pentru videochatul de la domiciliu 

Principalul avantaj al desfășurării de acasă a activității de videochat este că vei fi propriul tău șef. Nu trebuie să dai socoteală nimănui, așadar muncești exact cât și cum vrei. În ceea ce privește banii, lucrurile sunt foarte simple: nu trebuie să împarți comisionul cu studioul, deci vei păstra tot profitul la finalul lunii. Și da, nu va fi nevoie să te deplasezi până la sediu. 

Totuși, cam aici se termină lista cu avantaje. Programul de muncă instabil poate fi, din păcate, mai mult un dezavantaj decât un avantaj. Unul dintre cele mai importante aspecte ale activității de videochat este constanța. Dacă nu lucrezi în fiecare zi cel puțin opt ore și nu te loghezi în același interval, va fi practic imposibil să strângi o comunitate de urmăritori loiali în jurul tău. În plus, lipsa socializării cu celelalte modele te va afecta mai repede decât crezi. Ai putea învăța câte ceva de la colegele mai experimentate, ca să nu mai spunem de traineri. 

Cele mai citite articole

Poate cel mai mare inconvenient va fi reprezentat și de faptul că nu ai decorul potrivit, ca să nu mai vorbim de intimitate, dacă nu ai propriul apartament. Costul aparaturii va ieși de asemenea din propriul buzunar. Același lucru este valabil și pentru machiaj sau produse de hairstyling. Peste toate acestea se adaugă faptul că nu vei avea un contract încheiat de o firmă, deci contabilitatea și plata taxelor îți revine tot ție. Toate acestea, combinate cu faptul că cel mai probabil nu ai experiență în videochat vor duce la câștiguri considerabil mai mici. 

Avantaje și dezavantaje pentru videochatul de la studio

Când vine vorba de practicarea videochatului de la studio, lista avantajelor nu se mai termină. În primul rând trebuie menționată susținerea oferită de celelalte modele și traineri. Majoritatea studiourilor profesioniste privesc echipa drept o familie în care toată lumea luptă ca tu să reușești. Decorul special, aparatura de ultimă oră și asistență tehnică oferită la nevoie vor face cu siguranță diferența atunci când întâmpini o problemă. 

Am menționat deja machiajul și hairstyling-ul profesionist, dar implicarea în aspectul tău nu se termină aici: studiourile investesc chiar și în operații estetice dacă tu consideri că-ți sunt necesare. Contractul, taxele plătite la zi și beneficiile unui loc de muncă stabil vorbesc de la sine. 

Desigur, există și dezavantaje. Chiar dacă îți poți ajusta programul după cum ai tu nevoie, norma de patruzeci de ore pe săptămână trebuie respectată. Da, va fi nevoie să ieși din casă pentru a ajunge la sediu, deci alege unul poziționat central. Câștigurile vor fi într-adevăr împărțite cu studioul, dar noi credem că vei rămâne cu mult mai mulți bani la sfârșitul lunii, decât dacă ai lucra pe cont propriu. 

Alegerea îți aparține în ceea ce privește stilul de lucru, dar și consecințele. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Antrenamente în pandemie: Cum se lovește corect un sac de box?

Read Next

Tulburări cauzate de menopauză: cum le tratezi

Most Popular