3 investitii necesare intr-o hala de productie

Halele de productie reprezinta spatii special amenajate pentru realizarea fluxului de produse necesar fiecarei activitati de producere a bunurilor de larg consum. In general, acestea sunt impartite in spatii de birouri, zona propriu-zisa de productie si una destinata depozitarii materialelor si produselor finite. 

Pentru a eficientiza la maximum procesul de productie, sunt necesare o serie de investitii. Acestea, pe termen lung, iti vor permite sa ajustezi pretul final al produsului si sa iti cresti competitivitatea pe piata. Iata care sunt cateva dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua:

Opteaza pentru tehnologie de ultima generatie 

Intr-o hala de productie, un sistem de automatizare industriala iti va permite sa maresti cantitatea produselor obtinute, in timp ce profiti la maximum de timpul pe care il ai la dispozitie. Mai exact, fiecare aspect inclus in procesul de productie al bunurilor se va reflecta in pretul final al acestora. 

Aici sunt luate in calcul si volumul produselor realizate intr-un anumit interval de timp, costurile cu angajatii sau energia electrica necesara pentru utilizarea aparaturii etc. Ia in considerare ca, desi tehnologia de ultima generatie poate avea un pret mai ridicat decat produsele de nisa, investitia in acestea se va amortiza in timp. 

Fa-ti calculele cu grija si opteaza pentru aparatura performanta care te va ajuta pe tine si pe angajatii tai sa va realizati activitatea de zi cu zi cu usurinta, la standarde inalte de calitate. In cazul acesta, poti lua mai multe decizii. 

De exemplu, daca procesul de productie necesita taierea cu precizie a materialelor, este ideal sa achizitionezi un laser de mare acuratete. Astfel, vei putea evita diversele accidente sau greseli care pot aparea si vei economisi timp, energie si materiale (bani). 

Imparte spatiul intr-un mod eficient

Cele mai citite articole

Daca activitatea pe care o vei desfasura in hala necesita mai mult loc decat altele, incearca sa amplasezi toata aparatura necesara pe o suprafata cat mai intinsa si aerisita, astfel incat angajatii sa nu se aglomereze. 

De asemenea, spatiile de birouri pe care o hala de productie le presupune pot fi amplasate intr-o zona superioara, la etaj, de exemplu. Poti opta si pentru pozitionarea lor in afara halei, intr-o cladire anexa, daca imobilul este potrivit pentru asta. 

In acest sens, este recomandat sa ceri sfatul unui tehnolog. Acesta va analiza suprafata de care dispui si va gasi metode optime de asezare a echipamentelor si utilajelor necesare, pentru a optimiza la maximum fluxul tehnologic. Fii atent ca anumite activitati pot necesita pasi speciali de proiectare, precum poduri sau benzi rulante, palane sau malaxoare. 

Foloseste materiale de inalta calitate

Aici este vorba, in mod special, de materialele din care este realizata hala de productie. Daca ai posibilitatea sa optezi pentru acestea inca din faza de proiectare, este indicat sa analizezi beneficiile pe care metalul le ofera. In primul rand, costurile vor fi eficientizate la maximum–materiale sunt accesibile, iar constructia si manopera vor avea un pret mai mic (metalul este un material care se prelucreaza usor).

Mai mult, metalul are o eficienta energetica sporita care se va reflecta si dupa faza de construire a halei. Acesta este durabil si se intretine usor, iar aspectul general al spatiului va fi unul modern si fresh, care va oferi senzatia de mediu profesional si curat. 

Investitiile necesare intr-o hala de productie sunt importante, de asemenea, si pentru angajati. Un spatiu de lucru confortabil si atragator va mari eficienta muncii, iar aceasta se va reflecta direct in rezultatele obtinute din punct de vedere al productiei, dar si al vanzarilor. Investeste in calitate si beneficiile pe termen lung iti vor oferi satisfactie profesionala si financiara. 

Cele mai citite articole

Read Previous

5 motive pentru a-ți învăța copilul să înoate

Read Next

Tipuri de lentile de contact și cum le alegi pe cele potrivite

Most Popular