stirile addsite logo

5 motive pentru a-ți învăța copilul să înoate

5 motive pentru a-ți învăța copilul să înoate

Cei mici au o energie specifică vârstei, pe care este o normal să o consume într-un mod foarte util. Sportul este un instrument la îndemâna oricui, în acest sens, iar dacă ar fi să identificăm o disciplină ideală pentru dezvoltarea copilului, înotul este varianta câștigătoare.

Cu ajutorul unui echipament de initiere in inot pentru copii, aceștia pot învăța rapid stilul preferat, mai ales dacă sunt înscriși de la o vârstă fragedă, atunci când mintea lor absoarbe ca un burete noțiunile predate la curs. 

Iată care sunt cele mai importante motive pentru a-l învăța pe cel mic să înoate:

Susține o dezvoltare armonioasă a organismului 

Mișcările realizate antrenează întreaga musculatură a corpului uman. În timpul deplasării în apă, grupele de mușchi se contractă și se dilată sistematic, în timp ce efortul depus arde grăsimile, acesta fiind motivul pentru care înotătorii au un corp atât de bine definit. 

Prin antrenarea constantă a mușchilor, forța copilului crește considerabil, celui mic fiindu-i mult mai ușor să realizeze apoi activități ce implică împingeri, trageri sau ridicări, atunci când participă la alte activități sportive sau educative jocuri.

Stimulează creșterea încrederii în forțele proprii 

Pe măsură ce învață lucruri noi, un copil realizează că poate gestiona mult mai ușor diferite situații în care se află. Înotul este exemplu relevant, deoarece această activitate sportivă poate fi utilă într-o mulțime de contexte din afara sferei competiționale. 

Mai mult decât atât, înotul îl poate învăța pe copilul tău să aibă răbdare, să fie disciplinat și pregătit să atingă obiective din ce în ce mai dificile, prin muncă și perseverență. Nu în ultimul rând, efortul depus în timpul antrenamentelor de înot eliberează în corp endorfine – “hormonul fericirii” – astfel că anxietatea și depresia vor putea fi mai simplu de gestionat. 

Este benefic pentru sănătatea organismului

Cele mai citite articole

Practicat de cel puțin două ori pe săptămână, înotul contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, precum și la reducerea riscului ca cel mic să dezvolte în timpul vieții boli asociate sedentarismului, precum obezitatea sau afecțiunile cardiovasculare. 

Înotul poate fi benefic în cazul copiilor diagnosticați anumite dizabilități fizice, precum și în cazul celor aflați în etapa de recuperare postoperatorie, deoarece mediul acvatic implică o presiune pe membre foarte scăzută, de aceea, efortul este mai simplu de realizat. 

Îl ține departe pe cel mic de tabletă sau telefon

Înotul, la fel ca orice alt sport, implică renunțarea la device-urile electronice pentru o anumită perioadă de timp. Deconectarea de la mediul online îl poate relaxa și îi poate oferi suficient de multe motive pentru a observa că există surse de distracție și în offline. 

Deoarece trebuie să se concentreze asupra mișcărilor realizate pe culoarul său de înot, copilul este ancorat în prezent, motiv pentru care efectele oricărui factor de stres cu care se poate confrunta își pierd semnificativ din amploare.

Se poate practica pe întreaga durată a anului

În bazinul acoperit sau cel amenajat în aer liber, înotul se poate practica pe întreaga perioadă a anului, în condiții raportate la vreme sau la infrastructura disponibilă. Cea mai simplă variantă de a practica acest sport: înscrierea celui mic la cursuri cu trainer acreditat. 

În cadrul orelor de curs, micuțul poate învăța corect mișcările de înot, exersându-le apoi cu regularitate, pentru a se putea obișnui cu ele într-un timp cât mai scurt posibil. Indoor sau outdoor, bazinele de înot pot oferi același cadru propice pentru ca cei mici să învețe înotul. 

Cu ajutorul unui echipament de inițiere în înot pentru copii, micuțul tău poate practica acest sport de la o vârstă de doar câțiva anișori, iar beneficiile pe care le oferă înapoi această disciplină sportivă sunt cât se poate de variate. 

Caută pe net mai multe informații despre cursurile dedicate celor mici, disponibile în comunitatea din care familia voastră face parte. Cât despre echipamentul de înot complet, acesta poate fi comandat chiar acum online, la un raport calitate:preț excelent. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce bijuterii și accesorii sunt potrivite pentru un garden party?

Read Next

3 investitii necesare intr-o hala de productie

Most Popular