stirile addsite logo

6 Accesorii esențiale pentru câini

Câinele tău este mai mult decât un animal de companie, poți să îl numești un membru al familiei. Și, la fel cum voi aveți nevoie de diferite accesorii care vă fac viața mai frumoasă și mai ușoară, la fel are nevoie și micul tău prieten blănos. Începând cu produsele care îi oferă siguranță și îl mențin sănătos, până la jucăriile care îl distrează în fiecare clipă, există o mulțime de accesorii pe care să le achiziționezi. Am pregătit o listă cuprinzătoare, care să te ajute să nu cheltuiești banii în van, ci să faci doar achiziții inteligente. 

Citește în continuare care sunt cele mai potrivite accesorii pe care te poți baza pentru a-i oferi câinelui tău o viață confortabilă și sănătoasă: 

Mâncare sănătoasă

Cu siguranță, vrei să îi oferi câinelui tău cea mai sănătoasă și completă alimentație, care să conțină toți nutrienții și mineralele de care are nevoie. În funcție de rasă, vârstă și caracteristicile personale ale câinelui tău, poți alege dintre mâncarea uscată și cea umedă sau le poți combina pe amândouă. Cel mai bine este să te sfătuiești cu veterinarul câinelui, care va putea să îți ofere cele mai bune îndrumări. 

Ham

Un ham este alegerea ideală pentru plimbările pe care le veți avea împreună. Alege un ham pentru câine și vei elimina toată presiunea pe care o exercită o zgardă pe gâtul câinelui tău. Această presiune îi poate afecta respirația, în timp ce un ham distribuie uniform de-a lungul pieptului forța cu care îl tragi. Un model de ham cu mai multe puncte de închidere este ideal, deoarece vei evita riscul deschiderii accidentale și, implicit, pierderea câinelui. 

Soluții antiparazitare

Cele mai citite articole

Deși cel mai recomandat este să mergi la medicul veterinar pentru întreținere de specialitate, poți opta pentru diverse soluții antiparazitare. Acestea pot lua forma pipetelor cu lichid, a pastilelor, a prafurilor sau chiar zgărzilor îmbibate cu soluții. În acest fel, veți putea merge la plimbare fără teama că vei expuen câinele la pericolul paraziților care pot transmite sau provoca boli grave, cum sunt puricii, căpușele sau viermii intestinali. 

Jucării

Orice câine adoră să se joace, chiar și cei din rase masive și care dorm mult. În special când sunt puiuți, cățeii au nevoie de câteva jucării care să îi țină ocupați și să le distragă atenția de la lucrurile din casă. Evită distrugerea pantofilor, mobilei și a obiectelor personale, oferindu-i câinelui tău jucării precum mingile, jucăriile de mestecat sau plușurile care scot diverse sunete. Foarte important este să alegi doar jucării sigure, care nu prezintă riscul de înghițire sau sufocare. 

Medalion cu datele de identificare

Deși este obligatoriu prin lege să microcipezi câinele de companie, este foarte util și să îi pui un medalion cu datele de identificare, la gât. Astfel, în situația neplăcută în care câinele tău se va pierde, va fi mult mai ușor pentru persoana care îl găsește să te contacteze. Scrie pe medalion numele câinelui și numărul tău de telefon, iar procedura de înapoiere, în cazul în care îl vei pierde, va fi mai ușoară. 

Hăinuță pentru vreme rece

În special puii și câinii din rasele care nu au blăniță destulă să le țină cald, vor avea nevoie de o hăinuță specială pentru vremea rece. În acest fel, plimbările voastre vor fi confortabile și atunci când temperaturile sunt scăzute, iar câinele tău va fi în siguranță față de răceli sau viroze. Alege un model care să îi vină perfect și care să nu îl incomodeze, nici la mers, dar nici când dorește să își facă nevoile. 

Ține cont de recomandările de mai sus, iar câinele tău va avea la dispoziție toate accesoriile adecvate, atât acasă dar și la plimbare. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce trebuie să știi despre glanda tiroidă?

Read Next

Primul titlu pentru FCSB, după 8 ani? Ce spun bookmakerii și care sunt atuurile roș-albaștrilor!

Most Popular