stirile addsite logo

6 trucuri de organizare a hainelor, încălțămintei și accesoriilor

Cunoști desigur acea stare de iritare care pune stăpânire pe tine atunci când nu îți găsești în dulap tricoul preferat sau când constați că singurele șosete curate sunt toate desperecheate. Nu toți suntem persoane foarte organizate, și de aceea trăim frecvent astfel de experiențe, însă astăzi o să te învățăm câteva trucuri ca să-ți păstrezi hainele, încălțămintea și celelalte accesorii vestimentare la locul lor.

Împarte totul pe categorii

Primul pas este să golești toate dulapurile și sertarele cu haine și să aduni totul în mijlocul camerei. Apoi, ia la rând fiecare accesoriu și așează-l separat laolaltă cu alte lucruri din aceeași categorie. Vei obține astfel mai multe grămezi de tricouri, cămăși, pantaloni și alte obiecte vestimentare. Ai făcut astfel un prim pas în a restabili ordinea în haosul din dulap, împărțind totul pe categorii. Urmează să împăturești frumos, alocând apoi câte un spațiu fiecărei categorii.

Aranjează încălțările în funcție de anotimp

Încălțăminte trebuie să aibă locul lor special, care poate fi un raft, o etajeră pentru pantofi sau un dulap. Ideal este ca pe aceste spații să ții doar încălțămintea pe care o folosești în acea perioadă a anului, iar cea de care nu ai nevoie momentan să o depozitezi în cutii.

Astfel, vara ar trebui să ai la dispoziție pantofii, adidașii, sandalele și sneakersii, în timp ce bocancii și ghetele așteaptă în cutiile lor să le vină rândul. Inutil de precizat că, după fiecare sezon, încălțămintea se curăța bine înainte de a fi pusă la păstrare.

Nu arunca hainele în dulap

Spațiul disponibil dintr-un dulap este limitat, iar la un moment dat poate deveni neîncăpător, chiar dacă nu ți-ai înnoit garderoba. Lucrurile aruncate de-a valma ocupă mai mult loc decât dacă ar fi împăturite și aranjate ordonat, așa că îți recomandăm să îți faci din asta o obișnuință.

În plus, vei găsi astfel mai ușor lucrurile de care ai nevoie, iar acestea nu se vor șifona cât timp stau în dulap.

Folosește umerașele

Cele mai citite articole

Umerașele sunt foarte practice, de aceea e recomandat să le folosești în număr cât mai mare. Sunt ideale pentru hainele care se șifonează ușor, dar și pentru cele confecționate din materiale care necesită o atenție specială. Și pantalonii pot fi păstrați pe umerașe, iar ideal e ca fiecare categorie de haine să aibă locul său în dulap. Poți organiza umerașele și pe criteriul cromatic, iar astfel îți va fi mult mai ușor să alegi dimineața culorile în care vrei să te îmbraci.

Lenjeria și șosetele, în sertare sau cutii

Vorbeam mai devreme de șosetele desperecheate, iar o soluție pentru a scăpa de această problemă este păstrarea loc într-un singur loc. Un sertar este locul ideal pentru păstrarea șosetelor, iar de fiecare dată când le așezi aici ai grijă să fie împerecheate și împăturite astfel încât să rămână așa.

Nici lenjeria nu se păstrează laolaltă cu celelalte haine, așa că trebuie să îi găsești un sertar sau o cutie specială. O astfel de cutie îți permite să aranjezi accesoriile pe categorii, având rafturi separate pentru fiecare dintre ele.

Bijuteriile și accesoriile

Pe lângă haine și încălțăminte accesoriile și bijuteriile vin să completeze vestimentația de zi cu zi, așa că necesită la rândul lor atenție. Dacă ai în recuzită inele, cercei lănțișoare pe care nu le mai porți, nu are rost să le mai păstrezi. Le poți oferi cadou sau poți să mergi cu ele la o casă de amanet bijuterii în București sau oriunde în țară, dacă ai nevoie de niște bani.

Pentru bijuteriile pe care le porți, este bine să ai o casetă în care să le păstrezi, iar celelalte accesorii trebuie să aibă și ele un spațiu dedicat.

Dacă aceste obiceiuri îți vor intra în reflex, camera ta va fi mai ordonată, la fel ca și dulapurile pentru haine și încălțăminte.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți deschizi un service auto

Read Next

Bucătăria tradițională din Transilvania: 6 preparate pe care merită să le încerci

Most Popular