stirile addsite logo

8 sfaturi pentru a deveni un jucător de poker mai bun

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume și milioane de oameni îl practică în fiecare zi. Din păcate, nu toți joacă pentru a-și maximiza șansele de câștig. Dacă ești la început de drum sau dacă joci de ceva timp și până acum nu ți-a ieșit, noi ți-am pregătit 8 sfaturi menite să te ajute.

Sfaturile noastre sunt următoarele:

1. Nu juca fiecare mână – e cea mai comună greșeală pe care o fac cei care sunt la început cu jocul de poker. Dacă joci fiecare mână nu înseamnă că vei avea mai multe șanse să câștigi, ci dimpotrivă, ai șanse mai mari să pierzi. Este imposibil să îți vină tot timpul mâini mai bune ca ale celorlalți jucători de la masă și este tot mai greu să faci blufuri în ultima perioadă. Din acest motiv, e recomandat să joci cât mai puține mâini, doar cele sigure, pentru a-ți spori șansele să câștigi.

2. Alege jocul potrivit pentru nivelul tău – Este foarte important să nu uiți că pokerul este un mijloc perfect pentru a te distra. Și așa trebuie să rămână. Iar dacă alegi să joci pe bani reali, joaca doar sume pe care să nu le regreți, cel puțin până când înveți să joci mai bine. Este neplăcut să fii tu „fish-ul” de la masă, adică cel pe seama căruia ceilalți jucători își îmbogățesc bankroll-ul. În plus, dacă joci la mese cu limite inferioare, ai șanse mari să întâlnești și alți jucători care sunt la început, astfel că vei avea și oportunități mai mari să câștigi. Iar dacă ești la început, noi iți recomandăm să incerci jocuri poker simple cum ar fi Texas holdem, deoarece este cea mai populară versiune a jocului de poker.

3. Urmărește cu atenție jocul – În primă fază vei fi mai preocupat să iți amintești care sunt cele mai bune mâini și vei fi atent la cărțile tale. Totuși, după ce vei trece de această etapă, acordă o importanță sporită și cărților pe care adversarii tăi le au. Încearcă să anticipezi orice se va întâmpla, în special posibilitățile de chintă și culoare. De asemenea, la 7-card Stud, fii atent la cărțile vizibile și la cele pe care jucătorii le-au foldat înainte să faci un call.

Cele mai citite articole

4. Nu da call la finalul unei mâini doar ca să împiedici un bluf – Nimănui nu-i place să fie victima unui bluf în jocul de poker, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să riscăm să pierdem și mai mulți bani doar ca să ne asiguram că jucătorul advers nu blufeaza. Dacă nu ai o mână bună și nu ești convins că ai șanse să câștigi, cel mai sigur este să te retragi, chiar și cu prețul de a fi victima unui bluf. Statistic vorbind, blufurile sunt tot mai rare în  poker, asta și pentru că tot mai mulți jucători știu să joace tot mai bine.

5. Nu blufa – Știm multe scene din filme celebre despre poker în care vedeam cum protagoniștii blufeaza. Dar blufurile nu mai sunt ceva frecvent în poker de foarte mult timp. De fapt, blufurile funcționează doar în anumite situații și împotriva anumitor tipuri de jucători. Cum în lumea pokerului sunt tot mai mulți jucători buni, e un risc pe care ți-l asumi și sunt șanse mari ca bluful să nu iți iasă. Așa că cel mai simplu este să joci doar când simți că ai șanse să câștigi mâna.

6. Nu continua o mână dacă nu ești sigur de ea – Ai dat deja câteva call-uri, dar simți că nu va fi mâna câștigătoare? Cel mai simplu este să dai fold. Nu trebuie să joci mâna până la capăt doar pentru că ai făcut deja câteva pariuri și te gândești că poate, poate vei reuși. Dacă simți că nu este mâna câștigătoare, e mai bine să renunți decât să mergi până la capăt. Ok, vei avea o pierdere, dar statistic vorbind, dacă vei continua, șansele să pierzi și mai mult sunt și mai mari.

7. Nu juca mult și fă pauze – Este important să fii mereu cu mintea limpede când joci poker pentru a lua cele mai bune decizii la masă. Din acest motiv, este recomandat să faci pauze dese. În plus, dacă ești la început, nu-ți recomandăm turneele care durează. E mai bine să joci sesiuni scurte și dese decât să joci mult timp în continuu pentru a-ți putea analiza jocul și ca să joci mereu când ești fresh. Poți face o pauză ca să citești niște știri, să asculți melodiile preferate, dar important este să joci tot timpul cu mintea limpede. Nu de alta, dar și pentru sănătate este recomandat.

8. Nu juca dacă nu te simți bine – Pokerul este unul dintre cele mai populare moduri de a te distra din întreaga lume. Dar dacă vrei să joci pe bani reali,  e recomandat să o faci doar dacă starea ta de spirit este bună pentru a lua cele mai bune decizii.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum știi care este cel mai bun studio de videochat din București?

Read Next

De ce consumă sparanghel oamenii care sunt în formă și sănătoși

Most Popular