stirile addsite logo

Aspecte importante de luat în calcul în achiziția barierelor automate

Gestionarea traficului auto cu ajutorul unei bariere automate este cea mai bună şi mai eficientă metodă, comparativ cu gestionarea prin marcaje, prin semnalistica fixă, vizuală sau acustică. Barierele automate permit deschiderea şi închiderea rapidă a unei zone de trecere, ceea ce înseamnă că este posibilă identificarea autovehiculelor în tranzit fără ca acestea să mai staţioneze. Aceste dispozitive sunt special concepute pentru a face faţă solicitărilor mari şi traficului intens, având structura adaptată la integritatea fizică a utilizatorului şi cu intervenţii de mentenanţa rapide.

Ce sunt barierele automate?

Barierele automate sunt dispozitive care reprezintă o soluţie foarte bună pentru controlul în deplină siguranţă a accesului în spaţii unde este prevăzută o intensitate mare a tranzitului. Acestea au o structură solidă, fiind ancorate în pământ cu o plăcuţă de fundaţie, iar mecanismele interne de tracţiune determina încetinirea braţului barierei la închidere sau la deschidere, având un puternic efect asupra preciziei mişcării şi fluidizării.

Barierele automate performante au capacitatea de a opera peste 5000 de manevre pe zi, de a se deschide în câteva secunde şi de a fi ranforsate cu o bară rigidă, mai ales dacă sunt amplasate în parcări subterane. De asemenea, barierele automate sunt dotate cu sistem de siguranţă reverser şi cu sistem antistrivire.

Înainte de a începe căutările pentru cea mai bună barieră automată de parcare, ar fi mai înţelept ca oamenii să cunoască în totalitate criteriile ce trebuie luate în calcul în acest sens, printre care lungimea barierei, accesorii şi durabilitatea echipamentului, astfel încât toate cerinţele şi exigențele să fie îndeplinite.

Aspecte importante demne de luat în calcul în achiziţionarea unei bariere automate

Pentru a cumpăra cele mai bune bariere automate şi pentru a face o investiţie corectă, este important de avut în vedere următoarele criterii:

·  preţul accesibil sau raportul calitate-pret foarte bun;

·  perioada de garanţie şi condiţiile de acordare a garanţiei;

Cele mai citite articole

·  costurile de exploatare ale barierei de acces;

·  numărul de cicluri pentru care este proiectată barieră. Fiecare barieră de acces este potrivită pentru un anumit tip de aplicaţie. Ceea ce înseamnă că, pentru o parcare rezidenţială cu 10 maşini, preţul de achiziţie al unei bariere este mult mai mic decât în cazul achiziţionării unei bariere automate pentru autostrada sau a unei bariere profesionale cu mai multe cicluri;

·  viteza de deschidere a barierei automate, timpii de deschidere sunt foarte importanţi, variind de la 0.3 secunde până la 6 secunde;

·  şocurile în mişcare ale barierei automate, socurile repetate având ca şi principal efect uzura mecanismelor, precum şi oboseala materialelor. Modelele noi, cu tehnologie avansată permit o mişcare rapidă şi controlată a braţului dar au un preţ ridicat şi o perioadă de viaţă mai mare;

·  siguranţa pietonilor şi a conducătorilor auto;

·  acţionarea manuală de urgenţă în cazul unei pene de curent, un avantaj maxim al barierelor automate;

·  materialele din care este confecţionată bariera automată, care conferă rigiditate ansamblului în totalitate;

·  comportament în cazul vandalizării şi lovirii, caz în care barierele pot fi îndoite, deformate sau distruse, de aceea unele echipamente au un sistem anticrash.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să alegi hidroizolatiile potrivite pentru locuința ta

Read Next

O nouă abordare pentru afacerile vechi – programul Microsoft Dynamics 365

Most Popular