Indiferent că ești meșter profesionist sau amator, probabil ți-ai dat seama că există pe piață mai multe materiale pentru hidroizolații din care poți alege. Însă pentru a lua o decizie informată, este important să cunoști principalele detalii despre fiecare material, astfel încât să te bucuri de o lucrare de calitate, ce va fi rezistentă și durabilă. Îți explicăm în continuare cum alegi hidroizolatiile potrivite pentru locuința ta.
Care sunt principalele materiale pentru hidroizolatii din care poți alege?
Diferența dintre tipurile de hidroizolatii pe care le ai la dispoziție atunci când vrei să-ți protejezi locuința este dată mereu de materialele din care acestea sunt realizate. Îți oferim mai jos principalele variante către care te poți orienta.
Membrane bituminoase
Membranele bituminoase sunt deosebit de rezistente la schimbările de temperatură, precum și la intemperii. Acestea reprezintă o alegere inspirată pentru protejarea căminului. Membrana bituminoasă este fabricată din bitum, un material cu o durată lungă de viață, de până la 10-15 ani. Aceasta arată asemenea unui covor negru, necesită aparate de sudură si forță de muncă calificată pentru aplicare.
Hidroizolatiile pe baza de ciment
Hidroizolațiile pe bază de ciment sunt produse monocomponente (rigide) sau bicomponente (flexibile) care pot fi utilizate in băi sau pe terase. Durata lor de viață și rezistența in timp sunt date de flexibilitatea lor, de aceea îți recomandăm să le alegi pe cele flexibile, care se armează cu plasa, pentru că te vei bucura de o hidroizolație de calitate mai mult timp. Un alt avantaj al acestor hidroizolații este acela că pot fi placate cu gresie sau faianță.
Hidroizolatiile pensulabile
Hidroizolațiile pensulabile sunt produse la găleată, care pot fi aplicate cu bidineaua sau trafaletul in băi, in regim do-it-yourself. Odată uscate, ele se transformă într-o peliculă elastica, care poate fi placată cu gresie sau faianță.
Hidroizolații poliuretanice
Cele mai citite articole
Hidroizolațiile poliuretanice sunt eficiente și moderne. Aceasta este o soluție revoluționară pentru protejarea locuinței, deoarece hidroizolațiile poliuretanice se numără printre cele mai noi tipuri de izolații de pe piață. Ele se fac întotdeauna cu ajutorul unei soluții lichide poliuretanice al cărui rol este de a sigila și întări suprafața amenajată, fiind gata în numai câteva ore.
PVC
Sistemele de hidroizolații din PVC sunt, de asemenea, în top ori de câte ori vine vorba despre realizarea unor lucrări de calitate. Motivul este simplu! Membranele din PVC sunt aderente și flexibile, putând fi montate cu ușurință în diverse locuri, chiar și pe colțurile teraselor. În plus, acest material te ajută să-ți protejezi locuința de zăpadă și ploaie, deoarece nu permite apei să pătrundă în interiorul clădirii. Pe lângă toate astea, PVC-ul mai are un atu: este prietenos cu mediul înconjurător.
Toate tipuriule de hidroizolații se folosesc pentru prevenirea infiltrării apei în interiorul clădirilor, pentru realizarea hidroizolării teraselor noi circulabile sau necirculabile, dar și pentru refacerea eficientă a hidroizolațiilor la terasele construcțiilor vechi.
Cunoscând toate aceste informații, îți va fi mai ușor să optezi pentru materialul potrivit nevoilor tale. Așadar, indiferent că renovezi sau construiești, te vei bucura de rezultatele mult visate pentru o perioadă lungă de timp.