Avantajele de a detine o firma offshore

Tot mai multi investitori tind sa aleaga companiile offshore datorita multiplelor avantaje ce deriva din deschiderea unei firme offshore, de la infiintare si intretinere, pana la avantajele financiare.

Datorita cererilor din ce in ce mai mari de infiintari firme offshore, multe companii au intrat pe piata asigurand servicii complete, incepand cu infiintarea firmei si terminand acordarea serviciilor de consultanta fiscala si chiar administrarea firmelor.

Conform Ponturi Fierbinti, vantajele infiintarii unei firme offshore pot fi de la cele mai neinsemnate, pana la cele care fac o firma sa functioneze la capacitate maxima, dupa cum urmeaza:

1 – Firmele offshore sunt infiintate in tari cu statutul de „paradisuri fiscale”, fiind astfel clasificate datorita cotelor de impozitare foarte mici sau inexistente (intre 0-10%), in functie de locul unde este inregistrata firma. De exemplu in Belize, conform legii, firmele offshore nu platesc impozit pe profit.

2 – Infiintarea unei firme offshore intr-un paradis fiscal se face rapid si cu costuri mici, in comparatie cu economiile facute ulterior.

3 – Evitarea platilor taxelor si impozitelor catre statul in care acestea isi desfasoara activitatea 100% legal (taxe si impozite care totalizate in Romania ajung la aproximativ 52-53% din profit in cele mai multe cazuri).

4 – Deschiderea conturilor bancare in tari unde se aplica „legea secretului bancar” gen Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein.

5 – Posibilitatea de a pastra anonima identitatea entitatii care infiinteaza firma.

Cele mai citite articole

6 – Ascunderea anumitor bunuri si proprietati.

7 – Evitarea aplicarii sechestrului datorita anonimatului.

8 – Contabilitate avantajoasa (in Belize, spre exemplu, nu trebuie completate registre contabile si nici depuse declaratii fiscale anuale)

9 – Evitarea unui partaj in caz de divort.

10 – Inmatricularea autovehiculelor in tara in care este inregistrata firma offshore fara a mai fi nevoie sa se plateasca taxa de prima inmatriculare si folosirea autovehiculelor fara a incalca legea.

11 – Costuri mici de administrare, cuprinse intre cateva zeci si maxim 2.000 de euro pe luna, in functie de serviciile oferite de catre firmele de administrare si de domeniul de activitate al firmei offshore.

12 – Costuri de administrare zero daca este vorba despre o firma mica si administrarea se poate face de catre actionari sau administratori.

13 – Infiintarea firmelor in paradisuri fiscale ca Elvetia sau Luxemburg (chiar daca costa mai mult) confera credibilitate firmei, ceea ce este un imens avantaj in desfasurarea relatiilor de afaceri ulterioare.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 sfaturi pentru a lansa un site web de succes

Read Next

Ghidul creditelor rapide. De ce, cand si cum sa le iei?

Most Popular