stirile addsite logo

Când este potrivit să faci cadou băuturi alcoolice? 6 ocazii

Cât de des te-ai găsit în situația de a alege un cadou pentru o persoană apropiată, dar nu ai știut instant ce să-i cumperi? Stai liniștit, majoritatea dintre noi ne confruntăm cu astfel de dileme. Dar, în cazul bărbaților, răspunsul este de multe ori foarte simplu: o sticlă de vin sau o tărie. Totuși, nu întotdeauna un astfel de cadou va fi oportun. Află din rândurile următoare când este acceptabil din punct de vedere social să faci un astfel de cadou și găsește vin sau whisky la preț avantajos pentru oricare dintre situațiile de mai jos. 

Evident, trebuie să menționăm și faptul că nu va fi niciodată o idee bună și nici nu te vom sfătui să cumperi vreodată alcool drept cadou pentru o persoană care nu este deja pasionată de băuturile alcoolice, nu bea de obicei, este abstinentă sau nu a împlinit încă vârsta legală. Mai bine să verifici decât să faci o greșeală! 

Cu ocazia zilei de naștere 

Ziua de naștere este o adevărată sărbătoare pe care persoana căruia îi vei face cadoul o va petrece alături de familie și/sau prieteni. În acest context, ai putea tu deveni prietenul care îi face cadou băutura preferată și astfel se asigură de buna dispoziție la petrecere. Află din timp care este băutura preferată, de la familie și/sau alți prieteni sau chiar de la sărbătorit. 

Cu ocazia onomasticii 

Onomastica nu este poate la fel de importantă precum ziua de naștere, fapt care-ți va permite să improvizezi puțin. Astfel, în loc de cumpărarea băuturii preferate, ai putea să achiziționezi o băutură pe care sărbătoritul își dorește să o încerce de multă vreme, dar n-a avut curajul încă. 

Cu ocazia sărbătorilor 

Cele mai citite articole

Fie că vorbim despre Crăciun, Paște, Anul nou sau alte sărbători importante, nimeni nu poate declara că are suficientă băutură în casă. În plus, băutorii pasionați au mereu o rezervă personală în bar, pentru ei sau pentru musafiri. În acest perioade n-ai cum să dai greș cu un cadou care va întregi colecția de băuturi fine a prietenului/prietenei tale. 

Cu ocazia unei întrevederi cu prietenii 

O seară de distracție între prieteni/cupluri va fi de cele mai multe ori îmbunătățită de câteva băuturi alcoolice bine alese. Fie că preferați să vă uitați la un film, să vă delectați cu preparate gustoase gătite de către gazde, să jucați jocuri de societate și așa mai departe, nu există context pentru care să nu existe băutura alcoolică perfectă. În acest caz, consultă ceilalți participanți pentru a nu aduce același timp de băutură sau, dacă tu ești gazda, fă o listă cu ce bea fiecare și aprovizionează-te în mod corect. La finalul serii poți face și cadouri în funcție de preferințele oaspeților în materie de alcool. 

Cu ocazia unei promovări

Prietena sau prietenul tău cel mai bun tocmai a obținut promovarea pe care și-o dorea și pentru care muncea din greu de luni de zile și vrea să petreacă alături de tine! Orice prilej de sărbătoare merită o băutură fină, dar cu atât mai mult acesta. Prietena sau prietenul tău va vrea cu siguranță o seară relaxantă, iar băutura potrivită va fi de ajutor. 

Cu ocazia unei seri romantice

Aici intră atât întâlnirile romantice, cât și aniversările sau, de ce nu, sărbătorile precum Sfântul Valentin sau Dragobete. O cină la restaurant sau pregătită la domiciliu va fi acompaniată cu succes de o sticlă de vin roșu, de exemplu, care să anime atmosfera și să pregătească scena pentru o noapte plină de pasiune. 

Alege bine băutura în funcție de situație și cadoul tău va fi cu siguranță apreciat!

Cele mai citite articole

Read Previous

Pași pentru organizarea petrecerii perfecte

Read Next

6 vitamine și suplimente care te vor ajuta să treci mai ușor peste sezonul rece

Most Popular