stirile addsite logo

Care este floare protectoare a persoanelor născute în lunile de iarnă?

Despre flori se pot spune multe. Folografia este știința care se ocupă cu descifrarea limbajului florilor, iar acesta datează încă din epoca victoriană. Știm deja că putem transmite diferite mesaje și sentimente cu ajutorul unei flori, însă acestea sunt asociate și cu caracterul unei persoane. Astfel, astăzi vom afla care este floarea protectoare pentru fiecare în parte în funcție de luna în care s-a născut. Lunile de iarnă au multe secrete, iar dacă persoana căruia vrei să-i dăruiești o floare este născută într-una din aceste luni, dăruiește-i o floare din cele prezentate mai jos.

Decembrie- luna Narciselor

Narcisa ese simbolul speranței și al norocului. Persoanele născute în această lună sunt foarte încrezătoare în forțele lor. Oamenii născuți în luna decembrie sunt foarte prețuiți și extrem de norocoși. Logica le ghidează acțiunile, iar sentimentele sunt puse pe locul doi. Geneza narciselor apare într-unul din celebrele mituri ale Greciei antice. Conform legendei, nimfa Echo se îndrăgostise de Narcis, un tânăr căruia zeii îi dărui seară o frumusețe extraordinară și o tinerețe eternă, iar singura condiție pe care i-au pus-o a fost aceea de a nu-și privi chipul în oglindă. Obsedat de el însuși, Narcis a respins afecțiunea nimfei care, afectată de o pasiune efervescentă, și-a pierdut întruparea, rămânând din ea doar o voce. Din cauza acestei povești triste de dragoste, narcisa este un simbol al iubirii neîmpărtășite. Persoanele născute în luna decembrie sunt caracterizate de o încăpățânare aparte și nu sunt deloc sentimentaliste.

Ianuarie – luna Garoafelor

Garoafa este floarea care semnifică puritate, sănătate și bogăție. Pentru fiecare cultură în parte, garoafa are câte o altă semnificație, ceea ce înseamnă că persoanele născute în luna ianuarie dezvoltă personalități complexe și au numeroase calități. O legendă veche, din popor, spune că în momentul în care Hristos a fost răstignit, mama Sa a început să plângă, iar în locurile în care cădeau lacrimile ei răsăreau garofițe roz care au rămas simbolul mamei peste secole. Pentru persoanele născute în luna Ianuarie, poți să alegi flori în cutii, iar printre ele să se regăsească și garoafele.

Februarie – luna Violetelor

Cele mai citite articole

Se spune că violeta, o floare extrem de delicată, s-a născut dintr-o poveste de iubire inedită, ceea ce a conferit persoanelor născute în luna februarie un spirit romantic, emoționant și afectuos. Legenda grecească care stă la baza violetelor spune că nimfa Io, fiica lui Inachus, zeul râurilor, a fost iubită de către Zeus. Hera începuse să devină suspicioasă, însă Zeus o iubea atât de mult pe Io, încât a vrut să o ascundă de furia soției lui și a transformat-o într-o vită albă. Io plângea foarte des din cauza mâncării pe era era nevoită să o consume, așa că Zeus, din dorința de a-i curma suferința, a transformat lacrimile ei în flori dulci de violetă pe care nimfa le putea mânca.

Pornind de la această tradiție, luna februarie se păstrează chiar și în zilele noastre ca fiind luna iubiri absolute.

Legendele florile sunt povești cu adevărat deosebite. Testează legendele și dăruiește unei persoane născute în lunile de iarnă o astfel de floare sau un buchet de flori care să o cuprindă.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum alegi masina second hand?

Read Next

Care sunt principalele beneficii ale externalizării serviciilor IT din compania ta?

Most Popular