stirile addsite logo

Cum alegi masina second hand?

Cum alegi masina second hand?

Alegerea unei mașini second hand este o opțiune care trebuie luată în seamă din mai multe motive pe care le vom menționa în acest articol.

Deși există teama că o mașină second hand poate prezenta defecte sau daune ascunse, care pot însemna pierderi financiare majore sau chiar incidente neplăcute în trafic, aceste riscuri pot fi eliminate complet prin respectarea câtorva reguli. 

Avantajele achizitionării unei mașini second hand.

  • Buget mai mic. Costurile aferente unei mașini second hand sunt mult mai mici decât pentru o mașină nouă. Este cunoscut faptul că valoarea unei mașini noi scade cu cel puțin 20% în momentul în care iese pe usa dealerului auto. Primul proprietar va pierde mult la revânzare, valoarea mașinii scăzând pe masura ce vechimea si numarul de kilometri se acumuleaza.
  • Posibilitatea de a beneficia de modele de ultimî generatie. Contrar opiniilor des întâlnite, mașinile second hand nu sunt neapărat vechi, uzate sau depasite moral. Există și mașini second hand cu doar câteva zeci de mii de kilometri la bord, fiind modele de generație nouă și fără niciun fel de daune. Termenul de ”second hand„ se referă la faptul că mașinile au mai avut unul sau mai mulți proprietari înainte. Tot în această categorie se includ și mașinile demo ale dealerilor auto, dar care se vând în condiții excelente.
  • Garanție de fabrică. Majoritatea dealerilor auto oferă opțiunea unei garanții de 2 ani chiar și pentru mașinile second hand. Acest lucru este posibil datorită faptului că mașina a fost vândută încă de la început de dealerul respectiv care cunoaște tot istoricul mașinii, atât numărul de proprietari cât și reviziile sau reparațiile de care a beneficiat. Știind că mașina are un un istoric curat, dealerul iși asumă o garanție similară cu cea pentru mașinile noi.
  • Nu exista pierderi financiare majore la revânzare. Față de o mașină nouă care se devalorizează mult și repede, o mașină second hand iși va păstra prețul chiar și cativa ani de la achiziționare. Mai ales dacă a fost cumpărată cu opțiuni care o fac atractivă pentru potențialii cumparatori, dacă a fost întreținută la un service autorizat și dacă numărul de kilometri nu este exagerat de mare.
  • Număr de kilometri redus. Daca dealerul de la care se dorește achiziționarea mașinii este unul de încredere, atunci în oferta lui există si mașini second hand cu specificații tehnice deosebite, cu un număr de de kilometri parcurși rezonabil și la un preț atractiv. 
  • Achiziția în sistem leasing. Chiar dacă achizițiile de mașini second hand au fost destul de târziu adoptate de bănci si companiile financiare, în prezent acestea si-au adaptat oferta. Deoarece s-a remarcat o cerere din ce in ce mai mare pentru achiziția in leasing a mașinilor second hand, sistemul de leasing este accesibil în diverse variante atractive pentru cumparatorii care nu vor mai fi nevoiți să platească prețul complet  al mașinii sau să apeleze la un credit bancar. Deoarece leasingul este destinat persoanelor juridice, achiziția unei mașini în acest sistem prezintă avantaje financiare majore. Unele banci au introdus și leasingul extern, oferind posibilitatea cumpărarii de mașini second din strainătate. 

Cele mai citite articole

Pentru a beneficia de toate avantajele de mai sus, este important ca achiziția să se facă printr-un dealer autorizat și de încredere. Acesta prezintă avantajul de a fi de multe ori o sucursală a unui brand mare (asa cum este și un dealer de masini Ford)  și are activitatea reglementata de proceduri internationale. 

Chiar și atunci când este vorba despre un dealer local, serviciile pe care le oferă sunt la nivel profesionist, acoperind toate aspectele necesare achiziționării unui automobil. Atât consultanță referitoare la modelul de mașina dar și la aspectele financiare.

De asemenea, dealerii respectivi pot ajuta la revânzarea ulterioară, garantând că mașina are un istoric bun și oferind în continuare garanții noilor cumpăratori. 

Cele mai citite articole

Read Previous

5 măsuri de protecție la un loc de muncă (industrial)

Read Next

Care este floare protectoare a persoanelor născute în lunile de iarnă?

Most Popular