stirile addsite logo

Care este semnificatia globurilor dintr-un brad de Craciun

brad de craciun artificial

Care este semnificatia globurilor dintr-un brad de Craciun

Pe masura ce se apropie Craciunul, cu totii incepem sa ne decoram casele, birourile si, de asemenea, clasele celor mici. Brazi de Craciun, cu luminite, globuri si ghirlande sunt unul dintre cele mai traditionale si frumoase elemente de Craciun din intreaga lume, motiv pentru care vrem sa stiti un pic mai bine semnificatia si originea sa.

Te-ai intrebat vreodata care este sensul globurilor de Craciun? Mai jos explicam de ce atarnam globuri colorate pe brad, de unde vine aceasta traditie si ce reprezinta fiecare dintre culorile alese.

Care este originea globurilor de Craciun

Globurile de Craciun sunt unul dintre elementele decorative de baza ale oricarui copac si casa, cu toate acestea, putini stiu care este originea sferelor de Craciun si de ce le atarnam in salile de mese si birourile noastre.

La inceput, brazi de Craciun au fost decorati cumere rosii, fructe reprezentand pacatul originar si ispitele lui Adam si Eva, iar lumanarile au fost, de asemenea, plasate pentru a simboliza lumina lui Hristos. Cu toate acestea, acest decor nu a fost cel mai sigur pariu, deoarece merele au fost stricate si lumanarile au avut un anumit pericol. Prin urmare, de-a lungul anilor, au inceput sa inlocuiasca fructele cu globuri de Craciunacum cunoscute, sfere de sticla, plastic sau alte materiale care insotesc luminile copacului si alte ghirlande de Craciun.

Cu toate acestea, exista un alt fapt care a influentat si aceasta schimbare si anume ca in 1858, in nordul Frantei, a izbucnit o mare seceta care a impiedicat cresterea merelor pentru a putea decora pomii de Craciun. Acest lucru a determinat o fabrica de sticla din regiune sa creeze globuri de sticla rosie, sa simuleze merele si, astfel, sa le inlocuiasca. Odata cu sosirea industrializarii, a devenit posibila fabricarea in masa a globurilor decorate de Craciun, care, pe langa faptul ca au fost mai bine conservate si reutilizate, au dus la o extindere a modelelor pentru decoratiunile de Craciun.

Ce inseamna globurile de Craciun

Cele mai citite articole

Sferele de Craciun, pe langa faptul ca dau culoare si viata bradului nostru, au o semnificatie mult mai profunda. Dupa cum ne spune originea sa, in Evul Mediu crestinismul a incercat sa intre in regiunile Europei Centrale si ale locuitorilor sai, care inca practicau cultul zeitatilor nordice.

In timpul acestei cuceriri, apostolul germanic Bonifaciua fost responsabil de adoptarea anumitor obiceiuri ale acestor popoare pagane, unul dintre ele fiind decorarea frasinilor la mijlocul lunii decembrie.

Cu toate acestea, el a dorit sa adapteze aceasta traditie la o versiune crestina, motiv pentru care a inlocuit frasinul cu un pin (un copac care reprezinta viata vesnica si Sfanta Treime in forma sa) si a pus merele pe el, ca simbol al pacatului originar comis de Adam si Eva. Trecerea anilor a facut ca merele sa fie inlocuite de sferele de sticla, care simbolizeaza un lucru sau altul in functie de culoarea lor.

Astfel, putem afirma ca acesteornamente de Craciun simbolizeaza unele dintredarurile pe care Dumnezeu le-a oferit oamenilor, unele dintre ele fiind intelepciunea, intelegerea, evlavia sau puterea. In continuare vom vedea aceste decoratiuni de Craciun pot avea un sens sau altul, in functie de culoare.

Semnificatia culorilor sferei

Daca esti in cautarea ornamentului perfect pentru un brad de Craciun, este clar ca aceste ornamente colorate nu pot lipsi, asa ca viziteaza BraziCraciun.net. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca bradul poate fi mult mai personalizat decat crezi, deoarece, in functie de culorile bilelor de Craciun pe care le alegi, acestea vor pastra un simbolism sau altul si pot trimite un anumit mesaj. Daca nu stii cum sa iti decorezi propriile sfere de Craciun, retine ca sclipiciul si acuarelele iti pot fi cei mai buni aliati.

Cele mai citite articole

Read Previous

Tot ce trebuie să știi pentru a te integra rapid la noul loc de muncă

Read Next

Sfaturi pentru începători: ce trebuie să știi înainte de a paria

Most Popular