stirile addsite logo

Cat de rezistenta este o balustrada din sticla?

Cat de rezistenta este o balustrada din sticla?

Cand vine vorba despre instalarea unor balustrade din sticla, in special in locuinta proprie, marea majoritate a proprietarilor sunt convinsi ca acestea vor oferi un aspect unic, modern si atragator. Cu siguranta vorbim despre o investitie inteleapta care mareste valoarea locuintei si posibilul pret de vanzare. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi ne facem griji referitoare la rezistenta acestor balustrade. Ne facem fel de fel de scenarii, in care sticla poate ceda si pune in pericol integritatea corporala sau chiar viata copiilor, a musafirilor etc. 

Siguranta balustradelor din sticla este intotdeauna o preocupare pentru proprietarii de case sau pentru proprietarii unor cladiri de birouri care cauta sa imbunatateasca aspectul cladirilor lor. Multi oameni se ingrijoreaza ca sticla se va sparge sau nu suporta greutatea pe care o suporta alte balustrade. Toate aceste sunt insa niste spaime nefondate.

Balustrada din sticla este, in multe privinte, mai sigura decat sistemele traditionale de balustrade. Proiectarea balustradelor din sticla s-a imbunatatit atat de mult, incat firmele producatoare sunt in permanenta in cautarea unor modalitati de a le face cat mai sigure.

In primul rand, deoarece balustradele din sticla nu sunt realizate, ca alte tipuri de balustrade, din sipci si nu prezinta deschideri, ceea ce face imposibil ca un copil sau un animal de companie sa isi prinda bratele, picioarele sau capetele si sa se blocheze sau, mai rau, sa cada. Spatiul dintre panourile din sticla si suporturi este extrem de mic.

Cele mai citite articole

In al doilea rand, pe balustradele din sticla le este copiilor extrem de greu sa se catare. Nu exista locuri in care copilul sa-si puna piciorul si sa se ridice deasupra balustradei. 

In al treilea rand, nu exista posibilitatea ca balustradele din sticla sa se deterioreze precum alte tipuri de balustrade. Cele din lemn sau chiar cele din metal, in timp, putrezesc sau ruginesc si se vor deteriora in timp. Aplecarea peste o balustrada veche din lemn poate fi un moment inspaimantator pentru o persoana de orice dimensiune sau greutate. Balustradele din sticla si elementele lor de fixare din otel inoxidabil nu isi vor pierde niciodata integritatea structurala. In timp, sunt mult mai sigure.

In al patrulea rand, procesul de instalare a balustradelor din sticla este incredibil de sigur. Elementele de fixare sunt prinse in siguranta de cladire, indiferent daca vorbim despre cladiri din lemn sau beton, oferind o prindere mult mai puternica si mai sigura.

Nu in ultimul rand, sticla din care sunt realizate aceste balustrade este una securizata sau laminata, care este de aproximativ patru ori mai puternica decat sticla obisnuita si nu se va sparge in bucati ascutite. Apoi, un alt mare avantaj al sticlei securizate este rezistenta la temperaturi extreme.  Daca sticla normala se sparge la o schimbare de temperatura de 30 de grade, sticla securizata poate suporta o  schimbare de temperatura de pana la 250 de grade Celsius.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 motive pentru a cumpara o camera spion

Read Next

Cursurile de instalator te ajuta sa obtii un job bine platit si solicitat

Most Popular