stirile addsite logo

Cursurile de instalator te ajuta sa obtii un job bine platit si solicitat

Una din cele mai cautate si mai bine platite meserii pentru barbati este cea de instalator. Meseria de instalator presupune multa indemanare si rabdarea de a capata cunostintele necesare pentru a putea profesa in domeniu. Satisfactia financiara a instalatorilor este considerbila, acestia putand sa se angajeze in cadrul unei firme, dar si sa intreprinda actiuni individuale.

Prin urmare, fie ca aleg sa fie persoane fizice autorizate sau angajati ai unei companii de renume, instalatorii se vor bucura de remuneratie pe masura efortului depus. Cei care doresc sa imbratiseze aceasta meserie, fie ca sunt la inceputul carierei, fie ca au cativa ani de munca in spate insa in alt domeniu, trebuie sa urmeze cursuri de instalator, in urma carora vor obtine un atestat profesional, o diploma recunoscuta in intreaga Europa, nu numai in granitele tarii.

Ce implica un curs de instalator si ce beneficii ofera acesta?

Cursurile de instalator ii ajuta pe cei interesati sa lucreze in acest domeniu sa isi insuseasca un bagaj bogat de cunostinte si abilitati pentru a putea aplica cu succes aceasta meserie, atat individual, cat si in cadrul unei companii. Mai mult decat atat, in urma cursurilor, cei care le urmeaza vor invata sa efectueze treceri prin ziduri, sa monteze conducte, sa puna in functiune instalatii, sa efectueze lucrari de mentenanta, sa constate si sa repare defectiunile existente de-a lungul conductelor de apa si de gaze.

Cele mai citite articole

Cu alte cuvinte, aceste cursuri folosesc o abordare teoretica si practica, participantii putand sa acumuleze un bagaj de cunostinte bogat, necesar efectuarii operatiunilor specifice acestui domeniu, atat tehnico-sanitar, cat si de gaze, sub atenta supraveghere a trainerilor.

In cadrul acestor cursuri, barbatii se vor bucura de deprinderi aditionale, ce le vor fi folositoare in intreaga lor cariera. Alaturi de aceste cunostinte, cursantii vor invata si cum sa asigure igiena si siguranta muncii, cum sa intocmeasca un plan de instalatii, sa monteze si sa execute o gama foarte variata de instalatii si sa lucreze in echipa.

Pentru a se inscrie in cadrul acestor cursuri, cei interesati trebuie sa aiba zece clase absolvite si sa fie apti din punct de vedere medical. Cursantii vor primi la final un certificat eliberat de Ministerul Muncii, al Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei si Cercetarii, recunoscut in Uniunea Europeana cu care se pot angaja oriunde in Romania si in Europa. Practic, in urma acestor cursuri cursantii vor putea monta instalatii interioare de gaze naturale, instalatii de stingere a incendiilor, obiecte sanitare, instalatii interioare de apa de consum menajer, instalatii interioare de canalizare, asigurand calitatea lucrarilor executate.

Doar cu actul de identitate, certificatul de nastere si diploma de studii, precum si cu o adeverinta medicala de la medicul de familie, oricine se poate inscrie in cadrul acestor cursuri de instalator. Cursurile de calificare nu dureaza mai mult de 20 de saptamani, in functie de sarbatorile legale, costa cateva sute de lei, iar banii pot fi dati in rate si reprezinta o investitie pentru un viitor mai bun.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cat de rezistenta este o balustrada din sticla?

Read Next

Tu stii de ce trebuie sa iti schimbi inainte de fiecare sezon rece cauciucurile?

Most Popular