stirile addsite logo

Cât timp durează inserarea unui implant dentar?

Cât timp durează inserarea unui implant dentar?

Plasarea implanturilor dentare este o opțiune importantă de tratament pentru înlocuirea unui dinte, a mai multor dinți sau a tuturor dinților. Implanturile sunt folosite pentru a fixa o coroană, pod sau proteză care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea urmăresc îmbunătățirea sănătăţii, funcției masticatorii și aspectului pacientului.

Când se recomandă inserarea unui implant dentar?

Unul sau mai multe implanturi pot fi plasate în spațiul lăsat de unul sau mai mulți dinți lipsă. Coroanele simple sau o punte dentară  pot fi apoi atașate la implanturi.

Dacă starea și distribuția dinților rămași o permit, se poate pune o punte dentară. Puntea este fixată pe dinții rămași și înlocuiește dintele lipsă. Protezele amovibile, cum ar fi protezele parțiale sau complete, dacă lipsesc toți dinții, pot fi, de asemenea, o opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea sunt totuși incomode de purtat și nu sunt fixate în gură.

O punte cu suport dentar nu este potrivită dacă pacientului îi lipsesc prea mulți dinți. Pe de altă parte, implanturile pot fi plasate și servesc drept suport fie pentru o punte fixă, fie pentru o proteză detașabilă.

În ce constă inserarea unui implant dentar?

Se administrează o anestezie locală asemănătoare cu cea utilizată pentru tratarea unui dinte natural – pacientul nu va simți niciun disconfort în timpul plasării implanturilor dentare. Gingia va trebui să fie deschisă pentru o lungime scurtă. Uneori, o deschidere minimă a țesutului gingival poate fi suficientă. Sunt necesare apoi câteva cusături. 

Cele mai citite articole

Implanturile dentare au mai multe diametre și lungimi. Prin urmare, există implantul ideal pentru fiecare pacient și orice utilizare. În câțiva pași scurți, lăcaşul pentru implant este pregătit și implantul este apoi introdus. Urmează apoi o perioadă de așteptare, numită și perioada de osteointegrare, care permite osului maxilarului să se ancoreze bine de implant – durează în medie 3 până la 6 luni.

Există contraindicații pentru implanturile dentare?

Contraindicațiile pentru implanturi sunt rare. Cu toate acestea, există situaţii care nu fac posibilă această procedură şi anume, dacă pacientul ia anumite medicamente specifice sau dacă există o contraindicație medicală.

Cât timp durează inserarea unui implant dentar?

Din fericire, stomatologia nu stă pe loc, evoluează pe zi ce trece ca orice altă ramură a medicinei. În aceste condiţii, exista cabinete stomatologice care realizează inserarea unui implant dentar intr-o zi, astfel pacientul va avea o dantură completă într-un timp foarte scurt. 

Trebuie însă menţionat faptul că, această instalare rapidă a implanturilor, poate fi efectuată doar în anumite cabinete, de către un dentist cu cunoștințe de specialitate, chirurgi instruiți în străinătate și, desigur, aparatură specială.

Cât rezistă un implant dentar?

Implanturile au rate de succes ridicate. Cele mai recente studii indică faptul că 90% din implanturile plasate în urmă cu zece ani sunt funcționale și astăzi. Durata de viață a implanturilor este, de asemenea, foarte dependentă de modul în care sunt curățate și întreținute.

Aşadar,  prin amplasarea implantului (implanturilor) dentar (e) pacientul va obține un zâmbet natural şi calitatea vieții va crește considerabil.

Cele mai citite articole

Read Previous

Top branduri de haine pentru bebeluși

Read Next

Flori pentru ziua onomastică – idei de cadouri

Most Popular