stirile addsite logo

Ce trebuie sa stii inainte sa achizitionezi statii de incarcare electrice?

Traim intr-un secol in care se punde din ce in ce mai mult accentul pe solutiile de mobilitate ecologice, astfel ca nu este de mirare faptul ca achizitiile de masini electrice se afla pe un trend ascendent in ultimii ani. Automobilele elctrice sunt masini ce au emisii 0 si sunt puse in miscare de un motor electric, ceea ce inseamna ca dispun de acumulator ce trebuie incarcat in mod constant. Pentru acest lucru, au fost concepute celebrele statii de incarcare electrice, care in prezent se regasesc intr-o varietate larga de modele si caracteristici adaptate oricaror nevoi. 

Daca la inceputuri gasirea unor statii de incarcare imbraca adesea forma unei reale provocari, in prezent acestea nu doar ca pot fi regasite cu usurinta, insa exista modele ce pot fi amplasate chiar si in propria curte. O varietate larga de modele de  statii de incarare electrice se pot regasi la https://www.eorion.ro/statii-incarcare-electrice. Daca esti pe punctul de a achizitiona o statie electrica de incarcare, iata cateva aspecte demne de luat in calcul inainte de a face acest lucru! 

Verificarea caracteristicilor instalatiei electrice

In procesul de selectie al statiilor de incarcare electrice, un detaliu caruia este recomandat sa ii acordam atentie este instalatia electrica a locuintei. Pentru ca nu toti ne pricepem foarte bine la acest lucru, este recomandat ca alegerea, respectiv instalarea unei statii de incarare electrice sa se faca alaturi de un specialist. Majoritatea modelelor de statii de incarcare necesita un circuit dedicat de 220-240V, astfel ca daca nu exista unul sau daca sunt numerosi consumatori pe cel existent, este necesar sa se construiasca unul nou, exclusiv pentru statie. 

Caracteristicile statiei electrice

Cele mai citite articole

Inainte de a investi intr-o statie electrica, indiferent ca este vorba despre una destinata unor spatii comerciale sau una pentru uzul personal, intotdeauna trebuie verificate caracteristicile. In fond, selectarea acestora ar trebui sa fie rezultatul corelarii dintre caracteristici si nevoi. In prezent exista numeroase statii de incarcare electrice, astfel ca in timp ce unele ofera posibilitatea unei incarcari complete in  cateva zeci de minute, in timp ce altele dispun de sisteme de incarcare mai lente. Acest lucru insa nu este singura diferenta ce poate exista intre statiile de incarcare electrice. 

Siguranta oferita

Siguranta este in mod cert un aspect ce trebuie luat in calcul in alegerea unei statii de incarare electrice, iar vestea buna este aceea ca statiile de incarcare moderne dispun de numeroase sisteme ce garanteaza o utilizare sigura. Pentru ca siguranta sa fie la cele mai inalte standarde, este recomandat sa se opteze pentru statii de incarcare electrice de calitate si sa fie instalate de catre persoane cu expertiza in acest domeniu. 

Modalitatea de intretinere

Nu in ultimul rand este esential sa se aiba in vedere si modalitatea de intrerinere a acestor produse. Statiile de incarcare electrice de calitate nu se fac remarcate doar prin caracteristici incredibile, ci si printr-o robustitate de neegalat avand in vedere ca pot functiona in parametri optimi chiar si in conditii de mediu mai putin prielnice. Asadar, statiile de incarcare electrice presupun in general o intretinere minima si deloc costisitoare. 

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce sa cumperi piese auto din dezmembrari? 4 Avantaje importante peste care sa nu treci cu vederea

Read Next

Incubatorul de afaceri – Cea mai simpla metoda de a-ti infiinta un SRL online

Most Popular