stirile addsite logo

Cum alegem cizmele de ploaie pentru copii?

Copiii sunt mereu în mișcare, indiferent de anotimp! Cu siguranță ai observat că atunci când prichindeii văd bălțile, acestea reprezintă un loc ideal pentru distracție. Deși cei mici se pot juca oriunde, au nevoie de siguranță și confort. Pentru a fi complet echipați, copiilor le trebuie încălțăminte adecvată, precum cizmele de ploaie, care să le permită să se joace cât este ziua de lungă.

Spre deosebire de pantofii sport, cizmele de ploaie sunt confecționate din materiale rezistente, cu tălpi adecvate, impermeabile, care asigură aderență pe orice teren umed. Dacă nu știi cum să alegi cizmele de ploaie pentru copii, ține cont de următoarele sfaturi!

Cumpără cizmele în mărimea potrivită

Ai nevoie de o pereche de cizme de cauciuc pentru copii? Atunci când alegi modelul preferat de cei mici, trebuie să cumperi mărimea corectă. Degetele copiilor trebuie să aibă un spațiu liber de aproximativ 1 centimetru, astfel încât piciorul să se miște liber în timpul mersului, fără să-i strângă.

Înainte de a cumpăra o pereche de cizme de cauciuc pentru copii, nu uita să măsori lungimea brantului din încălțăminte. Totodată, caută un material rezistent la umiditate, care nu absoarbe apa. Cauciucul din care sunt confecționate cizmele trebuie să fie elastic și gros, astfel încât să nu influențeze mișcarea.

Verifică talpa cizmelor de ploaie

Un alt element pe care trebuie să îl iei în calcul înainte de a cumpăra o pereche de cizme de cauciuc pentru copii este talpa. De regulă, talpa cizmelor de ploaie este realizată fie din PVC, fie din cauciuc. Aceste două materiale oferă o aderență optimă și îndepărtează riscul de alunecare, la care părinții se gândesc de fiecare dată.

Poți opta pentru cizme de ploaie cu talpă din amestec de plastic și cauciuc, mai ușoară și mai rezistentă la abraziuni. Talpa nu trebuie să fie complet plată, astfel încât să ofere aderență optimă și pe terenuri mai dificile.

Achiziționează modelele în funcție de anotimp

Cele mai citite articole

Cizmele de cauciuc pot fi purtate pe tot parcursul anului, însă sunt potrivite în special toamna și iarna, atunci când există bălți sau zăpadă. Nu știi cum să alegi modelele potrivite pentru copii? Pentru zilele geroase de iarnă, încalță-i pe cei mici cu cizme cu încălzire. În interiorul cizmelor de cauciuc, vei găsi blană de oaie, moale și călduroasă, care protejează picioarele micuților. Dacă afară a plouat, fie că vorbim de primăvară sau toamnă, încălzirea suplimentară poate fi îndepărtată din cizmele de cauciuc.

Ține cont de gusturile micuților

Chiar dacă cizmele de ploaie trebuie să fie practice, trebuie să satisfacă și gusturile prichindeilor. Pentru ca cei mici să poarte cu plăcere cizmele de cauciuc, au ocazia să alege dintre modele variate, în nuanțe diferite.

Fie că cei mici optează pentru cizme de cauciuc cu flori, buline sau diferite imprimeuri, oferă-le șansa de a purta ceea ce le face plăcere.

Ia în calcul lungimea cizmelor de ploaie

La fel de importantă este și lungimea cizmelor de cauciuc pentru copii. Este de preferat să alegi cizme care să ajungă până la jumătatea gambelor sau chiar mai lungi. Astfel, lungimea corespunzătoare va împiedica apa să intre în interiorul cizmei.

Modelele de cizme scurte sunt potrivite, în schimb, pentru zilele însorite sau suprafețe umede, precum pădurea. Există și cizme de cauciuc prevăzute cu șireturi în partea superioară, pentru o fixare optimă la nivelul gambei.

Ține cont de sugestiile noastre și cumpără cele mai potrivite cizme de ploaie pentru copii!

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum citeşti în mod corespunzător codul DOT în cazul anvelopelor de vară?

Read Next

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți deschizi un service auto

Most Popular