stirile addsite logo

Cum alegi covorul pentru dormitor în funcție de culorile din cameră

Cum alegi covorul pentru dormitor în funcție de culorile din cameră

Atunci când îți propui să amenajezi sau să redecorezi dormitorul, atenția cade asupra culorii pereților, precum și asupra stilului și nuanțelor mobilierului ales. În schimb, când totul este aproape gata, unul dintre elementele care capătă o relevanță aparte îl reprezintă chiar covorul. 

Acesta este cel care „îmbracă” încăperea conferindu-i acea căldură specifică și amplificând senzația de confort. Este, însă, important să fie în acord cu tipul de cromatică ales deja pentru încăpere. Dacă ai ajuns în această etapă, atunci informațiile de mai jos îți vor fi utile în găsirea variantei potrivite pentru oaza ta de bine. 

Asortează covorul cu nuanțele pereților și perdelelor

Dormitorul este acel spațiu intim din locuința ta în care te încarci destul de repede cu energie după o zi întreagă. Este important ca el să fie amenajat în așa fel încât să răspundă în totalitate nevoilor tale de relaxare și echilibru. Dacă ești în căutarea unui mod prin care încăperea să te îmbie și mai mult la visare, menținerea acelorași tonuri de culoare deja existente în cameră este cea mai potrivită variantă. Din fericire, ai la dispoziție o gamă variată de covoare pentru dormitor.

De exemplu, dacă ai optat pentru pereți zugrăviți în crem și draperii în culoarea cafelei cu lapte, continuă în aceeași gamă cromatică inclusiv în alegerea covorului. Poți opta pentru un maron auriu sau poate chiar terracotta, dacă dorești să accentuezi senzația de cald și primitor pe care o conferă culorile cu influențe solare.

Echilibrează culorile intense

În cazul în care în dormitorul tău există deja piese de mobilier sau decorațiuni care captează instant privirea, este important să optezi pentru nuanțe neutre în ceea ce privește covorul. Scopul principal este acela de a nu încărca vizual designul camerei. În momentul în care există prea multe elemente care ies în evidență, vei obține efectul opus față de cel dorit, iar dormitorul tău se va transforma într-un spațiu obositor.

Cele mai citite articole

De exemplu, dacă ai ales o canapea extensibilă, de culoare portocalie sau galben intens, completează cromatic spațiul printr-un covor în tonuri deschise, de bej nisipiu. În schimb, dacă ai un tablou de mari dimensiuni în care predomină nuanțe de albastru regal, optează cu încredere pentru un covor gri.

Conferă o notă de personalitate decorului neutru

Întrucât dau o notă de relaxare spațiului, pereții albi și mobilierul în tonuri neutre, deschise, pot constitui opțiunea ta numărul unu. Totuși, pe lângă acel confort vizual pe care dorești să îl creezi în dormitorul tău, mai există un alt aspect de care poți să ții cont. 

Mai exact, ar fi ideal ca parte din personalitatea ta să se reflecte în decorul camerei, astfel încât să fie o reală încântare să te retragi la finalul zilei în acest spațiu intim, în care te regăsești cu adevărat. Poți face acest lucru într-o manieră foarte simplă, alegând exact covorul care îți definește cel mai bine felul de a fi. 

De exemplu, un covor cu model înflorat îți va reflecta firea romantică. Liniile abstracte sau formele geometrice alese în tonuri de verde smarald sunt potrivite dacă intenționezi să creezi un spațiu care emană eleganță. În același timp, culorile îndrăznețe și patternurile vioaie sunt ideale dacă ai o personalitate mai jucăușă.

În concluzie, atunci când îți alegi covorul în funcție de culorile camerei, regula generală rămâne aceeași. În momentul în care pășești în această încăpere, totul trebuie să fie într-o armonie cromatică perfectă, completându-se sau, din contră, creând un contrast plăcut vederii.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum păstrezi sediul afacerii în siguranță în perioadele de concediu

Read Next

Scuter vs motocicleta: diferențe și asemănări

Most Popular