stirile addsite logo

Cum păstrezi sediul afacerii în siguranță în perioadele de concediu

Dacă ai o afacere, atunci probabil știi că securitatea acesteia este foarte importantă, indiferent că te gândești la cea financiară sau a sediului fizic. Dacă pentru prima dintre acestea soluțiile și metodele de prevenție sunt de ordin juridic și contabil, pentru cea de-a doua este nevoie de implementarea anumitor măsuri.

De asemenea, chiar și în perioadele de concediu, atât ale tale, cât și ale angajaților, este necesar să ții sub supraveghere clădirea în care compania ta își desfășoară activitatea. Iată unele dintre cele mai eficiente variante pe care le poți pune în aplicare:

Montează camere de supraveghere

Deși este posibil să ți se pară un lucru evident, pe care ar trebui să îl facă orice companie, foarte multe nu au implementat această măsură de siguranță. În situațiile în care acestea deja există, este posibil să fie învechite sau să nu dispună de ultimele update-uri tehnologice.

Specialiștii în domeniul protecției și securității recomandă să montezi una sau mai multe camere de supraveghere smart. Acestea îți vor permite să vizualizezi în timp real ce se întâmplă la sediul afacerii tale, chiar și în perioadele de concediu. Mai mult, unele dintre cele mai noi modele disponibile sunt prevăzute cu senzori de mișcare și microfoane.

Astfel, îți va fi mult mai ușor să afli dacă au loc evenimente neobișnuite în clădirea în care activează businessul tău printr-o simplă notificare pe telefon sau pe laptop. Este indicat să investești în astfel de echipamente de protecție chiar dacă pot fi mai costisitoare decât altele, deoarece îți vor asigura o securitate sporită pe termen lung.

Instalează sisteme de alarmă

Cele mai citite articole

Utilitatea instalării unui sistem de alarmă modern va fi vizibilă chiar de la început. Acesta va securiza ușile odată ce clădirea este complet goală și se va activa când cineva intră în perimetrul acesteia în afara orelor de program sau în cazul unor tentative de infracțiune. Le poți seta să te anunțe atât pe device-urile personale, cât și să alerteze poliția în același timp.

Procedând astfel, vei putea pleca în concediu liniștit, știind că sediul afacerii tale este în siguranță. Dacă activitatea ta este de așa natură încât toți angajații au vacanță în aceeași perioadă (de regulă, în producție), sistemele pot fi setate să blocheze complet intrările pentru un anumit interval.

Folosește sisteme de acces pe bază de badge

Chiar dacă, poate, nu ți se par eficiente, sistemele de acces în clădire pe baza unui card electronic sporesc integritatea sediului afacerii tale. De regulă, poți întâlni astfel de proceduri în cadrul companiilor mari, de tip multinațională. Acestea vă vor permite, atât ție, cât și angajaților, să accesați anumite zone de lucru doar în intervalele specificate, ținând deoparte accesul neautorizat.

Mai mult, intrările și ieșirile pe bază de cartelă pot fi gestionate cu ajutorul unei baze de date automate. Acolo se pot înregistra atât numele persoanelor, cât și orele la care acestea au folosit ușile de acces ale clădirii. De asemenea, și zona în care au intrat poate fi stocată (dacă sunt mai multe).

Metoda oferă avantaje duble: pontaj simplu și eficient al angajaților și control asupra locurilor din sediu care au fost accesate.

Ia în considerare implementarea acestor sisteme de securitate și, dacă este posibil, folosește-le simultan. Procedând astfel, îți va fi mult mai ușor să pleci în concediu sau să oferi vacanțe generale pentru angajații tăi, deoarece sediul afacerii va fi complet protejat. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum funcționează erbicidele și ce efecte pozitive au asupra culturilor

Read Next

Cum alegi covorul pentru dormitor în funcție de culorile din cameră

Most Popular