stirile addsite logo

Cum alegi mânerul de ușa potrivit?

Mânerele au rolul de a facilita închiderea și deschiderea ușilor spațiilor pe care le utilizăm în fiecare zi, oferindu-ne așadar siguranță și protecție. Pentru ca ușile să funcționeze în mod corect, este nevoie și de o alegere eficientă a accesoriilor. Mânerele sunt unele dintre cele mai importante elemente ale ușilor, așa că dacă trebuie să faci o astfel de alegere, iată câteva criterii pe care ar trebui să le ai în vedere.

Alege mânerele în funcție de tipul ușii

Ușile pot fi clasificate în funcție de destinația și de tipul acestora. Există așadar uși de interior și uși de exterior, iar fiecare în parte va necesita un mâner potrivit. În alegerea mânerelor pentru ușile de interior sau exterior trebuie luat în calcul și materialul din care sunt realizate acestea, deoarece mânerele de exterior au protecții anticorozive și sunt realizate din materiale foarte rezistente, astfel încât expunerea la intemperii să nu fie o problemă. 

Alege mânerul în funcție de culoare și formă

Detaliile estetice sunt deosebit de importante pentru că mânerele sunt elemente definitorii pentru uși. Practic, acestea creează prima impresie, iar pentru a-i scoate în evidență frumusețea, trebuie să ții cont de stilul ușii.

În concluzie, ține cont de nuanță, de materialul din care este realizată, dar și de culoarea de fond a casei. Dacă ușa are detalii arhitecturale și elemente decorative din anumite materiale este recomandat ca mânerele să respecte cromatica și stilul ales. 

Alege mânerele în funcție de material

Materialul din care sunt realizate mânerele are implicații atât asupra aspectului, cât și asupra rezistenței și durabilității. Acestea pot fi din metal, piatră, sticlă sau plastic, însă cele din urmă sunt mai ieftine și mai puțin rezistente.

Materialul din care este realizat mânerul determină astfel cât de durabil este mânerul, iar recomandarea specialiștilor este aceea de a alege materiale calitative, în funcție de nivelul de trafic și de gradul de utilizare a ușii. Acest lucru va garanta rezistența sistemelor de închidere-deschidere și reducerea intervențiilor la nivelul ușii în scopul schimbării accesoriilor.

Alege mânerul în funcție de mecanism

Cele mai citite articole

Fiecare tip de mâner are un mecanism cu ajutorul căruia se realizează închiderea și deschiderea ușii. Mânerele clasice sunt unele dintre cele mai cunoscute și utilizate, datorită sistemului facil de închidere și deschidere. 

Pentru băi, bucătării sau alte tipuri de uși de compartimentare, gama de mânere tip rozetă este perfectă, aceasta fiind disponibilă în culori variate dintre care să alegi. Un ușor inconvenient care poate apărea în cazul acestor tipuri de închideri este faptul că nivelul de siguranță este mai scăzut decât în cazul altor modele de mânere.

Mânerele spațiale sunt de asemenea o soluție eficientă, acestea oferind tot ceea ce ai nevoie de la un accesoriu pentru uși. Eleganța și rafinamentul, aspectul modern și ușurința utilizării sunt avantajele pe care le oferă.

Mânerele spațiale pot fi folosite pentru aproape orice tip de uși în clădiri rezidențiale, însă ele pot fi folosite și pentru ușile de intrare ale spațiilor comerciale, în cazul ușilor scărilor de bloc, sau în cazul centrelor de business ori showroom-urilor. 

Mânerele cu arc oferă o utilizare facilă și pot fi o opțiune pentru aproape orice tip de ușă, iar mecanismul este unul rezistent și eficient. Accesibil din punct de vedere al costurilor, mânerul cu arc este montat în general cu șuruburi mascate, astfel încât aspectul să fie unul estetic.

Alegerea mânerului ar trebui să se facă în funcție de aceste aspecte, pentru a fi sigur că ai achiziționat produsul cu adevărat potrivit pentru tine. Cere ajutorul specialiștilor dacă îți dorești ca locuința ta sau spațiile pe care le deții sunt perfect funcționale și puse la punct în ceea ce privește sistemele de închidere. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Televizoare cu tehnologie OLED: Care sunt avantajele pe care le oferă această tehnologie revoluționară?

Read Next

Sisteme de supraveghere. Camere cu lentilă fixă

Most Popular