stirile addsite logo

Televizoare cu tehnologie OLED: Care sunt avantajele pe care le oferă această tehnologie revoluționară?

Televizoare cu tehnologie OLED: Care sunt avantajele pe care le oferă această tehnologie revoluționară?

Odată cu trecerea timpului, tehnologia nu a încetat să avanseze. Astfel că, au fost făcute îmbunătățiri în mod constant, pentru ca fiecare utilizator să se bucure de o experiență din ce în ce mai plăcută și calitativă.

Dioda Emițătoare de Lumină Organică sau, conform acronimului său, OLED, reprezintă un tip de tehnologie revoluționară ce se folosește pentru ecranele anumitor televizoare. Acestea conțin un strat ce este realizat din material organic ce se află între doi electrozi. În momentul în care sunt alimentați cu energie electrică, aceștia emit lumină organică.

De aceea, în prezent, tehnologia OLED, este considerată eco-friendly (prietenoasă cu mediul), fiind cea mai eficientă din punct de vedere energetic. Așadar, pe lângă acest avantaj foarte important, mai există și altele, pe care le vom prezenta pe parcursul acestui articol. 

Iată ce avantaje oferă tehnologia revoluționară OLED!

Cele mai citite articole

Dacă te pasionează tehnologia și vrei să fii la curent cu ultimele tendințe ale acesteia, în acest articol, vei putea afla anumite detalii importante despre tehnologia OLED, dar și ce avantaje îți oferă.

  • Panourile OLED sunt foarte subțiri și nu au nevoie de lumină de fundal. De aceea, televizoarele ce folosesc această tehnologie, cântăresc mai puțin decât cele cu alte tipuri de tehnologii. 

Așadar, pixelii de pe ecranele televizoarelor OLED, sunt iluminați independent, deoarece fiecare dintre aceștia pot recepționa curent electric, într-un mod independent, pentru ca tu să te poți bucura de o calitate senzațională a imaginii redate. Prin urmare, ecranele OLED nu necesită o iluminare de fundal suplimentară, precum cele LCD clasice. Noi am descoperit multe modele de televizoare OLED de la AVstore, pregătite special pentru tine și familia ta. Pentru serile petrecute ca la cinema, direct din confortul casei tale, poți descoperi mai multe modele de televizoare pe site-ul Avstore.ro.

  • Calitatea imaginii – așa cum am menționat anterior, este de înaltă calitate, deoarece afișajele OLED au capacitatea de a ilumina fiecare dintre pixelii lor,  în mod independent. De asemenea, atunci când nu trece curent electric printr-un pixel, acesta va fi oprit, apărând negrul absolut. Față de ecranele LED clasice, care dispun mereu de lumină de fundal și nu obțin acest negru absolut în imaginile afișate, ecranele OLED oferă acest avantaj. 
  • Contrast ridicat – pe lângă negrul absolut pe care îl pot afișa, tehnologia OLED, are capacitatea să coloreze fiecare pixel în parte, deoarece utilizează niveluri de luminozitate precise. Pentru a realiza acest lucru, va trebui să trimită către acel pixel specific, o cantitate mai mare de curent electric.
  • Cea mai eficientă tehnologie din punct de vedere energetic, deoarece nu necesită o putere mare pentru energizarea moleculelor organice care emit lumina. Și, în momentul în care, oprește pixelii pentru a produce negrul absolut, se va economisi energie.

În concluzie, televizoarele cu ecran OLED au un ecran foarte subțire, o calitate excepțională a imaginii redate, dar și un consum energetic foarte redus. Așa că, avantajele pe care le oferă această tehnologie de ultimă oră, sunt nenumărate. Ce model de televizor OLED ți-a plăcut cel mai mult și ce îți dorești să descoperi la acesta?

Sursa foto: Pexels.com.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce trebuie să știe fiecare părinte de adolescent? Top 4 sfaturi de avut în vedere

Read Next

Cum alegi mânerul de ușa potrivit?

Most Popular