stirile addsite logo

Cum alegi un prăjitor de pâine bun

Foarte mulți oameni obișnuiesc să-și înceapă ziua cu o ceașcă de ceai sau cafea și un sandwich cu pâine prăjită. Cu toate că nu este un aparat esențial pentru bucătărie, prăjitorul de pâine devine extrem de util în momentul în care toți membrii familiei preferă pâinea prăjită și nu pe cea normală.

Toaster-ul este o invenție ce datează din Scoția secolului al XIX-lea și este o invenție care s-a schimbat de-a lungul anului doar în ceea ce privește designul, principiul de funcționare fiind același: feliile de pâine sunt expuse la o rezistență prin care trece curentul electric și sunt rumenite pe ambele părți deodată. Aparent ușor de cumpărat, mai ales că se găsește în aproape toate magazinele, prăjitorul de pâine se poate transforma și într-un aparat complex dacă funcțiile includ prepararea rapidă a unor gustări delicioase. Iată de ce trebuie să ții cont ca să alegi un toaster bun:

Tipul prăjitorului de pâine

Atunci când vrei să achiziționezi un astfel de aparat trebuie să iei în considerare forma sa pentru a fi relativ ușor de depozitat, mai ales dacă nu ai o bucătărie prea generoasă. În acest sens, există prăjitoare de pâine verticale, cu o structură paralelipipedică, care au capacitatea de a stoca un număr variat de felii de pâine eliberându-le în momentul în care ajung la gradul de rumenire ales. Totodată, se găsesc și prăjitoare de pâine orizontale, mai compacte și care prezintă avantajul ocupării unui spațiu restrâns în momentul depozitării. Sunt și toastere multifuncționale, care pe lângă funcția de prăjire a pâinii includ și un mini grill sau fierbător de ouă. Mai departe, chiar și sandwichmaker-ul poate intra în categoria prăjitoarelor, însă acest aparat este în general utilizat pentru a asocia pâine prăjită cu alte alimente.

Capacitatea aparatului și numărul de fante

Dacă ești mare amator de pâine caldă și rumenită, trebuie să știi că poți alege un prăjitor de pâine pentru una, două sau patru felii. Desigur, un toaster de mari dimensiuni, adică cu patru felii, este potrivit mai degrabă familiilor numeroase. În ceea ce privește fantele, majoritatea aparatelor au mărimi standard, de dimensiunea obișnuită a feliilor de pâine. Însă, pe piață sunt disponibile și aparate care au camere ajustabile pe mărime, astfel că poți pune la prăjit pâinici, chifle sau chiar cornuri întregi. În cazul modelelor orizontale, plăcile pot fi fixe sau mobile, adaptate la tipul alimentelor ce vor fi prăjite.

Funcțiile de prăjire

Cele mai citite articole

Un prăjitor de pâine poate avea mai multe funcții, iar acestea au legătură directă și cu prețul aparatului. Prin urmare, există produse care oferă posibilitatea de a prăji chifle, covrigi, baghete sau alte tipuri de produse de panificație, dar și prăjitoare cu funcții de decongelare sau încălzire rapidă. De regulă, aproape toate aparatele au sistem de împingere a feliilor de pâine, în cazul modelelor verticale, autostingere ori, pentru variantele orizontale, clești și plăci interschimbabile.

Puterea toasterului

Această caracteristică este extrem de importantă deoarece determină performanța prăjitorului de pâine, adică arată cât de repede se poate încălzi și cât de puternic prăjește aparatul. Puterea se măsoară în Watt, iar un model poate avea între 500-1800W, însă pentru a fi suficient de bun trebuie să depășească 750W. Este recomandat un toaster cu o putere relativ medie atât pentru a eficientiza consumul și să dispună de mai multe nivele de putere pentru a putea regla gradul de prăjire.

Designul aparatului

Dacă îți dorești un prăjitor de pâine care să se potrivească stilului de decor ales pentru bucătărie, atunci aspectul trebuie să fie la fel de important ca și funcționalitatea sa. Nu trebuie să-l ascunzi în dulap după fiecare utilizare, așa că îndreaptă-ți atenția către un prăjitor cu o carcasă durabilă, poate chiar din oțel inoxidabil deoarece rezistă mai bine în timp și va adăuga valoare estetică bucătăriei tale.

Ia în considerare aceste aspecte dacă vrei să alegi un prăjitor de pâine bun, capabil să rumenească pâine și să-i ofere un gust delicios. Cu un aparat performant, fără îndoială, diminețile tale vor fi mai frumoase!

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum poţi îmbunătăţi performanţele unui smartphone

Read Next

Cum poți preveni și trata căderea excesivă a părului?

Most Popular