stirile addsite logo

Cum poţi îmbunătăţi performanţele unui smartphone

Cum poţi îmbunătăţi performanţele unui smartphone

Telefonul mobil este un dispozitiv indispensabil în viața de zi cu zi. Îl folosim pentru apeluri, dar și pentru a ne asigura conectivitatea sau a naviga pe internet. Însă, tehnologia evoluează galopant, iar pe masura ce descărcăm aplicații, facem fotografii sau stocăm diferite fișiere, telefonul nu mai funcționează la fel de bine ca la început. Dacă nu  te mai mulțumește viteza smartphone-ului, nu te grăbi să-l înlocuiești cu unul nou, ci ia în considerare câteva trucuri care îi pot îmbunătăți performanța:

Actualizează sistemul și aplicațiile

În cazul în care deții un smartphone relativ nou, adică de aproximativ doi ani, este important să îl actualizezi întotdeauna la cea mai recentă versiune. Update-urile îmbunătățesc performanța dispozitivului tău, așa că ai grijă să fii la zi cu toate actualizările, atât în ceea ce privește sistemul de operare, Android sau iOS, cât și aplicații instalate.

Extinde spațiul de stocare

Un card SD de la F64 îți poate fi de un real folos atunci când telefonul tău inteligent nu mai funcționează așa cum îți dorești. Adaptarea capacității de stocare a device-ului reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități prin care îi poți îmbunătăți performanțele, însă asigură-te că tipul de card pe care îl cumperi este suportat de telefonul tău și că este ceea ce îți trebuie. Această componentă e extrem de utilă mai ales dacă deții foarte multe filmulețe, fotografii și fișiere pe care le păstrezi în telefon ca să le ai mereu la îndemână, dar totodată observi că îngreunează memoria acestuia și funcționează foarte lent. Le poți muta fără probleme pe cardul SD pentru ca smartphone-ul tău să meargă mai bine.

Renunță la aplicațiile de care nu ai nevoie

Din dorința de a-ți personaliza smartphone-ul și de a-l adapta cât mai mult nevoilor tale există posibilitatea să descarci prea multe aplicații, dar pe care nu obișnuiești și să le folosești în mod curent. Ei bine, cu cât ai mai puține aplicații cu atât vei reuși să-ți optimizezi telefonul deoarece memoria sa nu va fi foarte aglomerată și va răspunde mai rapid solicitărilor tale. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să folosești dispozitivul doar pentru apeluri, ci doar să ștergi aplicațiile pe care nu le folosești în mod normal sau fotografiile și filmările vechi.

Folosește aplicații de curățare a telefonului

Cele mai citite articole

Există o mulțime de aplicații de tip Cleaner pe care le poți utiliza pentru optimizarea dispozitivului. Rolul lor este acela de a șterge fișierele inutile din telefon, cum ar fi cele temporare sau cookie-urile. Multe dintre aceste programe au și alte funcționalități, ca de exemplu memory boost, protecție antivirus sau salvarea bateriei. Totuși, după ce ai descărcat și folosit aplicația potrivită pentru tine, cel mai bine ar fi să renunți la ea și să o reinstalezi doar atunci când consideri că este necesar. În acest fel, îți vei menține în permanență smartphone-ul curat și optimizat, dar totodată fără să-l încarci prea mult.

Mizează pe revenirea la setările din fabrică

Uneori, o alternativă grozavă pentru îmbunătățirea performanței telefonului este revenirea la setările din fabrică. În acest fel vei putea elimina toate fișierele reziduale care rămân în sistem chiar și după ce ai șters anumite aplicații și te asiguri că telefonul este complet optimizat. Totuși, ia în calcul ca înainte de a face acest lucru să-ți salvezi lucrurile importante pentru că, în caz contrar, vei pierde tot ceea ce aveai în memoria dispozitivului.

Optimizează nivelul de performanță al bateriei

Dezactivarea animațiilor va oferi un boost telefonului tău. La fel, reducerea luminozității sau închiderea opțiunilor GPS, Bluetooth sau WiFi atunci când nu-ți sunt necesare te pot ajuta să protejezi bateria telefonului. În plus, ca să îmbunătățești randamentul device-ului pune smartphone-ul la încărcat atunci când ajunge la nivelul minim de 30% și deconectează-l de la încărcător la 80%.

Aceste sfaturi te vor ajuta să optimizezi viteza de reacție a smartphone-ului tău. Până la urmă, cu toții ne dorim un device care să funcționeze cât mai rapid și ușor, așa că ia în consideraresugestiilemenționate pentru îmbunătățirea performanțelor telefonului tău.

Cele mai citite articole

Read Previous

Despre magazinul online – Afla tot ce trebuie sa stiti inainte de a deschide unul

Read Next

Cum alegi un prăjitor de pâine bun

Most Popular