Cum poți preveni și trata căderea excesivă a părului?

Căderea excesivă a părului este un subiect sensibil pentru foarte multe persoane. Adesea, rărirea podoabei capilare este un motiv de îngrijorare și de pierdere a stimei de sine.

În realitate, căderea constantă a unei cantități mici de păr este absolut normală. Dermatologii spun că este firesc să pierdem până la 100 de fire de păr în fiecare zi, la pieptănare și atunci când spălăm sau uscăm părul.

În cazul în care simți că pierzi mai multe fire, iar căderea părul s-a accentuat în ultima perioadă, poți lua câteva măsuri pentru a preveni sau a trata acest lucru. Iată cum!

1. Aplică surse de căldură directă cât mai rar

Vorbim despre placa pentru îndreptat, uscătorul de păr, ondulatorul și alte accesorii destinate uscării și stilizării părului. Orice sursă de căldură puternică și directă, odată aplicată pe firele de păr, le degradează și le predispune la subțiere, uscare și, în final, la cădere.

De aceea, chiar dacă adori să ai părul perfect drept sau ondulat, încearcă să folosești metode alternative și să apelezi la placă sau ondulator cât mai rar.

Apoi, fie că deja te confrunți cu o cădere excesivă a părului sau doar vrei să previi acest lucru, renunțarea la uscătorul setat pe cea mai înaltă temperatură te va ajuta enorm. Lasă părul să se usuce natural, tapotează-l cu un prosop sau folosește uscătorul pe funcția cu aer rece. Chiar dacă aceste metode durează mai mult, îți vor proteja părul pe termen lung.

2. Folosește produsele de îngrijire potrivite

Multe persoane care experimentează o cădere excesivă a părului folosesc produse de îngrijire nepotrivite. Fie nu folosesc deloc balsam sau măști pentru hrănirea părului subțire sau uscat, fie utilizează prea multe creme, loțiuni și seruri, aplicându-le pe toate în aceeași perioadă.

O rutină de îngrijire corectă a părului fragil ar trebui să includă un șampon împotriva căderii părului, un balsam blând, cu ingrediente cât mai simple și mai naturale, precum și o mască hrănitoare, cu ingrediente active special selectate.

Totodată, dacă ai părul foarte subțire și uscat, alege produse cât mai hidratante și mai grase. Dacă, dimpotrivă, părul și scalpul tău prezintă exces de sebum, folosește produse mai light, cu o consistență fluidă și ingrediente care să nu încarce suplimentar podoaba capilară.

3. Adoptă o alimentație echilibrată

Cele mai citite articole

Calitatea firului de păr nu este dată doar de produsele pe care le folosești, ci și de hrana pe care o pui la dispoziție organismului.

O dietă bogată în fructe, legume, leguminoase și alte alimente pline de nutrienți importanți te va ajuta nu numai să rămâi sănătoasă și puternică, dar și să ai un păr bogat, rezistent și strălucitor.

În caz contrar, dacă obiceiurile tale alimentare includ doar carbohidrați simpli (produse de patiserie, pizza, pâine, dulciuri) și grăsimi nesănătoase, nici podoaba ta capilară nu va avea o rezistență foarte bună.

Adesea, cauza căderii părului este o carență (sau chiar mai multe!) de vitamine, minerale și nutrienți. Așadar, acordă mai multă atenție alimentației și consumă o gamă cât mai largă de preparate naturale.

4. Bea suficientă apă

Hidratarea este extrem de importantă, atât pentru organele interne, cât și pentru piele, unghii și păr. Astfel, dacă nu bei suficiente lichide, este posibil ca podoaba ta capilară să aibă de suferit.

Din cauza deshidratării, firele pot deveni mai uscate și mai fragile. Se vor electriza, se vor rupe și, pe termen lung, părul tău va avea un aspect neîngrijit, oricât de mult ai încerca să-l coafezi.

5. Consultă un medic dermatolog

În cazul în care consideri că ai făcut deja tot ce puteai și ai respectat toți pașii de mai sus, însă părul tău continuă să cadă, îți recomandăm să vizitezi un medic dermatolog.

Acesta îți va recomanda să efectuezi diferite analize, pentru a descoperi cauza care stă la baza problemei. Astfel, doctorul va reuși să-ți propună un tratament potrivit și personalizat, care să-ți aducă rezultate rapide și vizibile.

În final, după ce te-ai asigurat că faci tot ce poți pentru a controla problema pe cont propriu, iar căderea excesivă a părului continuă, doar un medic te poate ajuta să o remediezi!

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum alegi un prăjitor de pâine bun

Read Next

Acte de care ai nevoie pentru a obține registrul unic de control

Most Popular