Cum asiguri securitatea cibernetica a afacerii: 5 sfaturi smart

Atacurile cibernetice au devenit din ce in ce mai frecvente, infractorii descoperind noi modalitati prin care se pot infiltra in sistemele afacerilor prin intermediul tehnologiilor si aplicatiilor software. Proportional cu intensificarea atacurilor cibernetice s-au dezvoltat si posibilitatile de protectie a datelor si informatiilor cu caracter confidential.

Pentru a-ti ajuta compania sa isi imbunatateasca practicile de siguranta impotriva atacurilor cibernetice, iata cateva sfaturi pentru imbunatatirea securitatii afacerii in mediul online.

1.Foloseste un sistem de autentificare dublu si puternic

De obicei, infractorii analizeaza si identifica afacerile care si-au compromis conturile din mediul online din cauza utilizarii unor parole simple si intuitive. In acest caz, este foarte important sa creezi o politica prin care utilizatorii sa fie obligati sa foloseasca sistemele de autentificare de tipul multi-factor in care, pe langa setarea unei parole formate din cifre si litere, se impune si setarea unei modalitati de acces suplimentare.

2. Instaleaza un software anti-malware de incredere pentru fiecare dispozitiv utilizat in companie

Daca te aflii printre companiile care au ales un mediu de lucru remote pentru protejarea sanatatii, instalarea unui software anti-malware pe dispozitivele de lucru ale angajatilor este mai mult decat esentiala. Una dintre cele mai uzuale atacuri cibernetice este realizata prin transmiterea emailurilor de phishing. Cu ajutorul unui software anti-malware, poti sa restrictionezi accesul utilizatorilor pentru respectivele emailuri.

Daca ai nevoie de ajutor si asistenta pentru instalarea unui software anti-malware, apeleaza cu incredere la serviciile IT.

3. Creeaza sesiuni de training pentru educarea angajatilor in vederea atacurilor cibernetice

Educarea in orice domeniu de lucru este un element obligatoriu pentru desfasurarea proceselor de afaceri intr-un mediu optim si productiv. Avand in vedere ca infractorii cibernetici si-au crescut frecventa de atac, sesiunile de constientizare si training destinate angajatilor sunt importante. In acest fel, membrii companiei tale invata cum sa-si asigure pe cont propriu modalitatile de protectie impotriva atacurilor din mediul online.

4. Fa backup frecvent pentru datele afacerii

Companiile ar trebui sa-si creeze o politica prin care, la un interval de timp stabilit, sa realizeze copii de rezerva (backup-uri) ale datelor pentru a se asigura ca informatiile importante nu se pierd in cazul unui atac malware. Dintre datele care necesita backup regulat, amintim: foi de calcul privind activitatea si obiectivele strategice, documentele financiare, informatii confidentiale despre capitalul uman, documentele despre salarizare, surse de finantare etc. Partea avantajoasa este ca backup se poate realiza in mod automat la o data stabilita.

5. Ramai mereu informat cu privire la atacurile cibernetice

Chiar daca echipa ta de profesionisti lucreaza din greu ca sa asigure securitatea datelor companiei, trebuie sa ramai informat despre noile modalitati prin care infractorii se pot infiltra si pot dauna afacerii tale.

Asigura-te ca ai intotdeauna o copie de rezerva a datelor, un software anti-malware instalat pe fiecare dispozitiv folosit in cadrul companiei si nu uita sa actualizezi frecvent politicile de siguranta cibernetica!

Read Previous

Cum alegi salteaua în funcție de dimensiunea patului?

Read Next

Ce poți face cu bijuteriile din aur pe care nu le mai porți

Most Popular