stirile addsite logo

Cum împrospătezi aspectul casei cu ajutorul textilelor

Uneori, oricât de bine ne simțim acasă, avem nevoie de o schimbare care să transforme, măcar puțin, spațiul în care locuim. Acest lucru este mai complicat în cazul în care locuim cu chirie sau bugetul nu ne permite modificări majore. Însă nu este imposibil! Desigur, ai nevoie de inspirație și poate de puțin ajutor pentru a schimba complet aspectul casei tale, fără investiții și modificări de amploare. 

Orice casă poate deveni acasă cu ajutorul elementelor de decor care îți exprimă personalitatea și care te ajută să te simți confortabil, chiar dacă locuiești de exemplu într-un spațiu foarte mic și ți se pare că nu poți schimba foarte multe lucruri. 

Schimbări mari cu eforturi mici

Elementele de decor sunt soluția ideală care te ajută să amenajezi un spațiu în stilul pe care îl dorești sau să îl transformi, fie și temporar, pentru a te simți cât mai bine. 

Pentru a face acest lucru, este important să te gândești în primul rând cât de importante vrei să fie modificările pe care le aduci casei tale. În funcție de acestea, poți creiona un buget aproximativ în care să te încadrezi atunci când pleci la cumpărături și știi exact cât de mult poți aduce modificări.

De asemenea, stilul ales este un criteriu extrem de important. Dacă spațiul tău a fost gândit încă de la început într-un anumit tipar de amenajare, lucrurile sunt simple, tot ce trebuie să faci este să alegi acele elemente de decor care se încadrează perfect și nu creează note discordante. Lucrurile se complică puțin dacă piesele mari de mobilier nu sunt în același stil și nu ai reușit încă să găsești cea mai potrivită formulă de a combina elementele. 

Una dintre cele mai puțin costisitoare și la îndemână metode de a decora atrăgător și de a echilibra vizual o cameră sau întreaga locuință, este folosirea de piese de decor în același stil. Iar textilele bifează toate aceste criterii. Fie că alegi să schimbi covorul sau optezi pentru perdele ieftine dar de efect, efectul va fi observat imediat, iar bugetul tău nu va avea de suferit. 

Atunci când alegi textilele pentru casă, poți fie să urmezi aceeași paletă cromatică cu a celorlalte elemente de amenajare și decor, fie să optezi pentru un contrast care să scoată imediat în evidență o anumită zonă a unei camere sau a locuinței. 

Ce textile sunt potrivite pentru casa ta

Cele mai citite articole

Chiar și cele mai sofisticate amenajări pot avea de suferit dacă textilele alese nu sunt cele potrivite, așa că este important să ai grijă ce model alegi și în ce paletă de culori să te încadrezi.

Echilibrul este important în toate, cu atât mai mult în amenajările interioare. Este recomandat să nu aglomerezi vizual spațiul cu elemente de decor sau cu materiale textile în exces. De asemenea, nici imprimeurile prea bogate nu sunt potrivite într-o cameră, mai ales dacă este una de mici dimensiuni.

De exemplu, dacă ai ales o perdea cu modele geometrice sau florale, optează pentru o draperie simplă, în culori complementare. În cazul în care parchetul este închis la culoare, este recomandat să alegi un covor într-o nuanță caldă, care să completeze armonios ansamblul.

Pernele sunt o soluție accesibilă și la îndemână care poate schimba instantaneu aspectul nu doar al canapelei sau patului, ci al întregii încăperi. În alegerea acestora, se urmează aceleași principii; combină imprimeurile bogate cu textile într-o singură culoare, simple. Alege culori care se asortează, cu nuanțe complementare și încearcă să nu încarci excesiv amenajarea cu elemente vizuale foarte colorate sau cu mai multe tipuri de imprimeuri.

Materialele textile sunt o soluție la îndemână, accesibilă și practică pentru a împrospăta aspectul unei camere. Este important să alegi materialele, modelele și imprimeurile potrivite cu restul amenajării și să păstrezi echilibrul atât în alegerea nuanțelor cât și a numărului elementelor de decor cu care decorezi.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Read Previous

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre travertin

Read Next

Cursuri bursa de valori – Intelege si tranzactioneaza

Most Popular