stirile addsite logo

Cum poți crea un spațiu de așteptare confortabil și plăcut vizual

Majoritatea persoanele care pășesc în sediul afacerii tale au așteptări ridicate atât în ceea ce privește calitatea serviciile oferite sau a produselor care se doresc a fi achiziționate, cât și în legătură cu experiența pe care o vor avea în această împrejurare. Spațiul de așteptare din sediul afacerii tale reprezintă primul contact al clienților cu firma ta, ceea ce înseamnă că are un impact major asupra modului în care va fi percepută.

Indiferent dacă deții un salon de înfrumusețare, un cabinet de avocatură, o pensiune sau orice alt tip de afacere în care vizitatorii trebuie să aștepte până să își poată îndeplini obiectivul, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante legate de spațiul destinat lor. Cu alte cuvinte, este esențial să se prioritizeze spațiul de așteptare, pentru a fi unul confortabil și plăcut din punct de vedere estetic, mai ales dacă, uneori, clienții sunt nevoiți să aștepte mai mult de 10-20 de minute.

Iată ce trebuie să faci pentru a crea un loc ideal de așteptare:

  • Selectează un mobilier modern și comod

În prezent, o mare parte dintre sălile de așteptare arată aproape toate la fel, amenajate cu mai multe rânduri de scaune incomode, lângă o masă pe care sunt așezate câteva reviste și, poate, un televizor montat pe perete. Această amenajare nu numai că este una demodată, dar și creează o stare neplăcută, care afectează în mod negativ percepția clientului asupra firmei. În cazul în care spațiul de așteptare din sediul afacerii tale arată ca în descrierea din rândurile de mai sus, atunci, ce poți face în acest sens este să începi un proiect de modernizare. O notă de prospețime poate fi oferită de piese de mobilier comode, așa cum sunt scaunele tapițate cu spătar, fotoliile și canapelele. De asemenea, poți include și alte elemente de decor care vor aduce un plus spațiului, cum ar fi tablouri, vaze ori ghivece cu flori, statui în miniatură și multe altele. 

  • Optează pentru un design minimalist și aerisit

Cele mai citite articole

O caracteristică importantă pe care trebuie să o iei în considerare când alegi, împreună cu un specialist în domeniu, designul acestui spațiu este preferința oamenilor de a păstra distanțarea socială. Acest comportament s-a dezvoltat în urma contextului epidemiologic, iar în clipa de față, oamenii s-au obișnuit să păstreze o anumită distanță între ei și necunoscuți, mai ales când sunt nevoiți să petreacă mai mult timp într-un singur loc. Din acest motiv, optează pentru un design minimalist, fără prea multe piese de mobilier pe care să stea și, bineînțeles, așezate la depărtare una de cealaltă. Astfel, experiența clienților va fi una mai plăcută, lipsită de stres și disconfort, iar designul va fi unul modern și aerisit.

  • Folosește odorizante

În plus față de aspectul spațiului de așteptare, antreprenorii trebuie să fie atenți la miros, deoarece este un criteriu care influențează considerabil experiența clienților. Așadar, pentru a reda spațiului un parfum îmbietor, cea mai bună variantă este folosirea unui odorizant de cameră cu bețișoare de la Arli.ro. Fie că așteaptă 5 minute, fie că așteaptă 40 de minute, clienții care vor petrece timp în sala de așteptare a afacerii tale vor fi, mai mult ca sigur, plăcut impresionați de mirosul persistent și nu își vor pierde, la fel de repede, răbdarea de a mai aștepta încă puțin.

În concluzie, pentru a te diferenția de concurență prin modul în care clienții sunt așteptați într-un spațiu special amenajat și, desigur, pentru a rămâne la final cu o experiență de neuitat, prezența anumitor obiecte în locul respectiv reprezintă o necesitate.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Top 7 autori români care scriu cărți pentru copii

Read Next

Pariuri sportive: 7 strategii cu șanse mari de câștig

Most Popular