stirile addsite logo

Top 7 autori români care scriu cărți pentru copii

Cărțile pentru copii îi ajută pe cei mici să își dezvolte abilitățile de comunicare și nu numai, într-un mod plăcut. Mai mult, ilustrațiile deosebite le stimulează creativitatea și sporesc pasiunea de a citi. Descoperă 7 dintre autorii români care scriu povești dedicate copiilor și completează biblioteca personală cu nume și titluri noi.  

Cei mai îndrăgiți autori români care scriu cărți pentru copii

Personajele și poveștile create de scriitori autohtoni pot fi înțelese ușor de cei mici, datorită limbajului și situațiilor familiare. Adaugă în colecție noi cărți pentru copii scrise de autori români consacrați sau la început de drum. Iată 7 dintre cei mai îndrăgiți scriitori pe care să îi iei în considerare. 

Alex Moldovan

Olguța este un personaj original și puternic creat de Alex Moldovan. Puștoaica i-a cucerit pe școlari, iar aventurile ei sunt povestite în 3 volume, cu ilustrații de József Vass. Pentru prichindei, autorul propune alte două povești incredibile: „Băiețelul care se putea mușca de nas”, iar pentru copiii de gimnaziu „Povestiri de citit sub bancă”. 

Ioana Nicolaie

Cărțile scrise de Ioana Nicolaie dau liber la imaginație și încurajează gândirea creativă a celor mici. În plus, aventurile și prieteniile descrise în fiecare volum îi vor captiva pe copii. Aceștia pot descoperi „Aventurile lui Arik”, ”Verijia” și Ferbonia”, „Spionul KME” sau cea mai nouă poveste – „Salvarea lui Onux”. 

Adina Rosetti

Joaca de-a timpul n-a fost niciodată mai distractivă! Seria Domnișoara Poimâine îi va duce pe cei mici într-o călătorie amețitoare în trecut și viitor, învățându-i despre importanța prezentului. Completează colecția de cărți scrise de Adina Rosetti cu „Întâiul meu cuvânt de pionier”, „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări…”,  „Povestea kendamei pierdute”. 

Lavinia Braniște

Cele mai citite articole

Poveștile Laviniei Braniște sunt scrise cu umor și transmit un mesaj puternic despre prietenie și familie. Aventurile porcușorului roz Rostogol sunt împărțite în 4 volume, care invită cititorii la aventura. Cei mici pot descoperi și alte cărți fascinante scrise de aceeași autoare: „Sora lui Colăcel”, „Anatol și Gregor la aeroport” și „Duminică și alte povestiri cu Iosifel”, care, cu siguranță vor fi imediat îndrăgite.

Raluca Poenaru

Pericol este un puști dur, răzvrătit și cu spirit de aventură, dar și un elev isteț. Peripețiile lui și încercările de a-și menține reputația sunt povestite de Raluca Poenaru într-o trilogie. Pentru preșcolari, autoarea descrie aventurile a 2 ființe pufoase, drăgălașe, parfumate și curajoase în cartea „Plufii”.

Gellu Naum

Dacă cei mici nu l-au cunoscut încă pe Apolodor, adaugă în colecție poveștile scrise de Gellu Naum. În acest fel, copiii pot călători cu pinguinul de la târgul Obor pe Lună sau în uimitoare aventuri pe întreg Pământul. Pentru prichindeii care vor să crească, autorul povestește despre Matei în „Cel mai mare Gulliver”.

Florin Bican

Aventurile lui Apolodor continuă atât în Deltă, cât și în Labrador, într-o lume de apolodorieni, în cărțile scrise de Florin Bican. Cei mici vor putea citi versuri savuroase compuse de autor și vor fi captivați de ilustrațiile minunate realizate de Dan Ungureanu.

Cei mici și adolescenții pot întâlni mereu noi autori, personaje și lumi fantastice în cărțile dedicate lor. Alege acele povești ale scriitorilor români care se pliază pe interesele și pasiunile copilului tău, astfel încât să contribui la plăcerea de a citi.

Cele mai citite articole

Read Previous

Nu încerca să faci bani din jocurile de noroc! Iată de ce

Read Next

Cum poți crea un spațiu de așteptare confortabil și plăcut vizual

Most Popular