stirile addsite logo

Cum să îți alegi încălțăminte confortabilă

Cum să îți alegi încălțăminte confortabilă

Pe lângă design, rolul principal al pantofilor pe care îi purtăm este acela de a ne oferi confortul necesar pentru a ne ocupa de activitățile noastre zilnice. Este foarte important să ții cont de anumite criterii înainte de a achiziționa o nouă pereche de încălțăminte și să ai în vedere ocazia pentru care te pregătești. Îți oferim câteva sfaturi utile care să te ajute să iei cele mai bune decizii. 

Criterii de care să ții cont atunci când alegi încălțămintea

Asigură-te că este mărimea potrivită

Cele mai confortabile botine din piele naturală ar putea să îți creeze disconfort dacă nu alegi mărimea potrivită picioarelor tale. Pentru a te asigura că încălțămintea pe care vrei să o cumperi va fi corespunzătoare, îți poți măsura picioarele acasă folosind două foi de hârtie. Trasează conturul fiecărui picior în parte și măsoară cu ajutorul unei rigle sau al unui metru de croitorie distanța de la călcâi la degetul mare. 

Verifică apoi ghidul de mărimi existent pe site-ul fiecărui producător de încălțăminte și vezi care este varianta cea mai apropiată. Este important să îți măsori picioarele seara, nu dimineața când sunt mai umflate și să porți șosete atunci când faci acest lucru. Astfel vei reuși să alegi încălțăminte pe măsura ta, care te va salva de bătături sau alte răni ale picioarelor. 

Alege materiale de calitate

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de alegerea încălțămintei este materialul din care e fabricată. Este un fapt cunoscut că pielea naturală este foarte calitativă și rezistentă în timp, însă necesită și anumite procese de îngrijire și curățare la intervale destul de scurte. Pielea întoarsă sau cea ecologică se pot dovedi a fi mai ușor de întreținut, atât timp cât le porți cu atenție și cureți petele imediat ce apar. 

Cele mai citite articole

Încălțămintea fabricată din materiale sintetice este mai puțin rezistentă și s-ar putea să îți ofere mai puțin confort comparativ cu pielea naturală, care se întinde în urma purtării. Îți recomandăm să investești în pantofi de calitate și să te gândești și la viitor atunci când faci o alegere.  

Încălțămintea casual diferă de cea elegantă

Atunci când decizi să achiziționezi o nouă pereche de încălțăminte, e important să ai în vedere ocazia unde va fi purtată. Dacă alegi, de exemplu, o pereche de botine cu tocul înalt și subțire, acestea s-ar putea dovedi inconfortabile pentru a fi purtate o zi întreagă la lucru. Sunt însă foarte potrivite pentru participarea la un eveniment special care durează câteva ore și unde îți vei etala ținuta elegantă pe care ai pregătit-o. 

Același lucru se aplică și în cazul altor tipuri de încălțăminte precum pantofii sau sandalele cu toc. Întreabă-te dacă ești în căutare de pantofi de toată ziua sau dacă ai nevoie de ceva anume pentru o ocazie deosebită. Ține cont de faptul că anumite modele de încălțăminte cu toc oferă mai mult confort decât altele, iar acest lucru ține de grosimea și înălțimea tocului, cât și de posibilele decupaje pe care le au. 

Nu pune aspectul înaintea confortului pe care ți-l oferă o nouă pereche de încălțăminte. Riști să îți deformezi degetele de la picioare sau să îți creezi răni dureroase. Ține cont de sfaturile noastre și vei reuși astfel să te orientezi mai bine pentru a alege cele mai confortabile încălțări. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Top 5 idei de cadouri pentru persoanele pasionate de tehnologie

Read Next

5 semne că ar trebui să vizitezi medicul dentist

Most Popular