stirile addsite logo

Cum să îți monitorizezi corect casa în timpul vacanței?

Cum să îți monitorizezi corect casa în timpul vacanței?

Dacă sărbătorile sunt un timp de bucurie, acestea sunt, din păcate, și cel mai bun moment pentru spargeri. Într-adevăr, unii oameni prost intenționați profită de absența proprietarilor pentru a se infiltra în casele lor și pentru a prelua controlul asupra proprietăților lor. Acesta este motivul pentru care este important să îți planifici din timp și să îți anticipezi bine plecarea. Mai mult decât atât ai putea să iei în calcul achiziționarea unei camere spion

Un sistem de automatizare a casei pentru a simula prezența acestuia

Un sistem de automatizare a casei este un set de fitinguri electronice conectate. Scopul său este de a-ți face viața mai ușoară și de a economisi energie,  prin ajustarea puterii luminilor sau prin oprirea aparatelor, de exemplu.

Dar sistemul de automatizare a casei poate îmbunătăți și securitatea casei tale. Datorită acestuia, poți simula o prezență atunci când nimeni nu este în casă. Folosind această instalație, luminile, obloanele și televizorul vor fi activate automat, ca și cum locuința ar fi fost încă locuită. Suficient pentru a păcăli potențialii spărgători.

Un sistem de alarmă pentru detectarea intruziunilor

Pentru a te detecta și a te proteja de intruziuni, nimic nu depășește un sistem de alarmă. Trebuie să știi că acesta din urmă este alcătuit din mai multe elemente: centrul de alarmă (care este centrul nervos al sistemului), detectoarele de mișcare, deschidere sau spargerea geamului și sirenele exterioare sau interioare.

Cele mai citite articole

Dacă adaugi suplimentar un modul IP la sistemul tău de alarmă (un modul care uneori este deja inclus în anumite alarme), vei fi automat alertat prin e-mail în cazul unei intruziuni. Și cu un modul GSM, îți poți controla alarma utilizând telefonul smartphone. Vei primi un SMS în cazul unei alerte și, dacă se dovedește a fi fals, poți tăia totul cu un singur clic.

Un sistem de supraveghere video pentru a vedea totul de la distanță

Instalarea unui kit de supraveghere video asigură o securitate optimă. Într-un kit vei găsi camerele video, cablurile, un recorder și un hard disk pentru a salva imaginile. Conectând reportofonul la rețeaua ta de internet cu un cablu RJ45, vei putea vedea ce se întâmplă pe computer, tabletă și chiar smartphone! 

Unele camere permit chiar declanșarea unei sirene încorporate, detectează intruziunile umane într-o anumită zonă sau chiar difuzează un mesaj spărgătorului pentru a-l speria. Dar înainte de aceasta, este esențial să  alegi bine și să reușești să instalezi camere spion.

O soluție ieftină și durabilă

Cu toate acestea, dacă bugetul tău nu îți permite să instalezi aceste sisteme, poți echipa pur și simplu casa cu câteva camere spion de interior. Prin activarea funcției de detectare a mișcării, poți fi alertat direct pe telefonul tău și poți primi fotografii pentru a confirma intruziunea și a contacta serviciile de urgență.

Cele mai citite articole

Read Previous

Hoverboard-ul este un cadou ideal pentru copii și adulți. Ce fel de model să cumperi?

Read Next

Rase de câini potrivite pentru tine

Most Popular